Nieuws

Windows 8.1 Update zorgt voor problemen met WSUS-servers

Microsoft staakt de uitrol van Windows 8.1 Update naar WSUS-servers, omdat die op sommige systemen voor problemen zorgt.

Microsoft heeft dinsdag Windows 8.1 Update uitgerold, maar die zorgt voor problemen op WSUS-servers. Het bedrijf heeft de update daarom tijdelijk teruggetrokken voor systemen die langs deze weg worden geüpdatet.

Via een WSUS-server kan een systeembeheerder Windows-updates uitrollen naar alle systemen binnen zijn organisatie. Sommige systemen ondervonden na de update van dinsdag (KB 2919355) echter problemen om te verbinden met de Windows Server Update Services, waardoor nieuwe updates in de toekomst mogelijk niet meer worden herkend.

Volgens Microsoft treft het probleem enkel servers met WSUS 3.2, waarop HTTPS en SSL geactiveerd zijn, maar TLS 1.2 niet actief is. Terwijl Microsoft aan een oplossing werkt, heeft het de update tijdelijk teruggetrokken voor deze systemen. Voor alle duidelijkheid: particuliere gebruikers worden hier dus niet door getroffen en kunnen gewoon updaten.

[related_article id=”161452″]

Microsoft biedt een voorlopige workaround aan, in afwachting van een nieuwe update. Systeembeheerders die werken met WSUS 3.2 op Windows Server 2008 R2 kunnen TLS 1.2 activeren of HTTPS deactiveren om het probleem voorlopig op te lossen. Voor andere besturingssystemen raadt Microsoft aan om HTTPS tijdelijk te deactiveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business