Nieuws

Base-klanten kunnen Androidapps kopen met beltegoed

Androidgebruikers die klant zijn bij Base kunnen hun Google Play-aankopen voortaan via hun telefoonrekening betalen.

Base start met het aanbieden van ‘Direct Operator Billing’ voor aankopen in Google Play. Daarmee kunnen klanten apps, muziek, films en boeken uit de online winkel met hun telefoonrekening betalen.

De operator volgt daarmee in de voetsporen van concurrenten Proximus en Mobistar, die allebei al langer deze betaaloptie ondersteunen. Eerder maakte Base het wel al mogelijk voor eigenaars van een Windows Phone om hun apps via de telefoonrekening te betalen. Direct Operator Billing is met name interessant voor wie geen creditkaart heeft, of die liever niet aan de Play Store verbindt.

[related_article id=”158662″]

De nieuwe betaalmethode is zowel voor postpaid- als prepaid-klanten beschikbaar, en ook klanten van de partners van Base (JIM Mobile, Türk Telekom, Contact Mobile en Allo RTL). kunnen er gebruik van maken. Om de optie te activeren, open je de Play Store en navigeer je in het menu naar ‘Mijn account’. Kies onder ‘Betaalmethoden voor ‘Betalingsmethode toevoegen, en druk vervolgens op ‘Facturering via BASE inschakelen’. Een bevestigings-sms later is de dienst actief.

Mobile Vikings, ook een partner van Base, ondersteunt de mogelijkheid voorlopig nog niet. "Maar we blijven wel kijken wat mogelijk is", laat Opperviking Hans Similon aan onze redactie weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business