Nieuws

Waze ondersteunt split-screen modus in Apple CarPlay

Na een update kan de navigatie-app Waze eindelijk gebruikt worden in de split-screen modus van het startscherm van Apple CarPlay.

Eind november lanceerde Waze een bèta-programma om een nieuwe feature in Apple CarPlay te testen. Het ging om een bepaalde ondersteuning van de split-screen modus van het dashboard. In de split-screenmodus kunnen verschillende apps simultaan bediend worden. Zo hoef je bijvoorbeeld niet de navigatie te verlaten om te bekijken welk nummer wordt afgespeeld in Spotify of Apple Music. Ook kan je inkomende oproepen bekijken zonder onderbrekingen. Dit maakt de app een stuk gebruiksvriendelijker in de eerste plaats, maar het moet er ook voor zorgen dat chauffeurs minder aan het touchscreen zitten prutsen tijdens het rijden.  

Na de korte testperiode rolt Waze de update uit voor al haar iOS-gebruikers. Opvallend genoeg rept het bedrijf in de updatedetails met geen woord over het Apple Car Play Dashboard. Er is enkel te lezen dat er een bug is opgelost om verkeerswaarschuwingen beter zichtbaar te maken in de landschapsmodus. De update moet het bovendien eenvoudiger maken om tijd te besparen en files te vermijden.

Toch was het een feature waar iOS-gebruikers al lange tijd op zaten te wachten. Naast een verbeterde integratie in het Apple Car Play Dashboard werd ook de rijstrookassistentie verbeterd. Ook onder Android Auto-gebruikers bestaat er vraag naar een split-screen modus. Maar Google heeft dat tot op heden nog niet uitgerold voor haar auto-infotainmentapp. Waze is sinds 2017 beschikbaar in Android Auto, ondersteuning voor Apple CarPlay volgde in 2018.

apple carplayConnected Carmobielsliderwaze

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen