BMW Android Auto

Google gaat de beschikbaarheid van Android Auto wereldwijd drastisch uitbreiden. Vooral in Europa komen er heel wat landen bij. Ook België en Nederland.

Advertentie

Google neemt de toekomst van zijn digitale autoplatform Android Auto nu echt serieus. De autosoftware van Google komt officieel naar België, Nederland en tientallen andere Europese landen. De zoekmachinegigant verdubbeld daarmee in één klap het aantal beschikbare landen voor Android Auto. Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een blogpost en op Twitter. Eindelijk zullen Androidgebruikers in België geen workaround meer moeten toepassen om van het systeem gebruik te willen maken.

Android Auto in België

Google kondigde aan dat de autosoftware in 36 nieuwe landen zal worden uitgerold. Er werd geen specifieke datum vermeld maar de uitrol zou er heel snel aankomen. Wie niet kan wachten hoeft dus nog maar heel even geduld te hebben. Dit zijn de landen waar Android Auto binnenkort officieel zal gelanceerd worden:

  • Europa: België, Nederland, Albanië, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Polen, Portugal, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Roemenië, Servië, Slovakije, Slovenië, Albanië, Armenië, Bosnië, Herzegovina en Oekraïne.
  • Azië: Turkije, Thailand en Indonesië
  • Afrika: Angola en Botswana

Ondertussen heeft Google zijn mobiele autosoftware heel serieus genomen. Het platform krijgt constant updates en nieuwe functies. Sinds Android 11 kan je ook gebruikmaken van een draadloze versie waarbij je dus geen kabeltje meer moet gebruiken. De draadloze variant is wel nog maar bij een beperkt aantal automerken beschikbaar in België.

Verder heeft het bedrijf al een samenwerking met Volvo (Polestar) en Audi waarmee het samen een systeem dat op Android gebaseerd is, heeft ontwikkeld.

Android Auto België
Advertentie

3 REACTIES

  1. Hoe verklaar je dat ik Android auto reeds geruime tijd kan gebruiken zonder achterpoortje. Het zit std op mijn OnePlus en als ik het toestel met kabel connecteer met de auto’s werkt het bij beide prima…

  2. Wat is de practische meerwaarde van Google android auto ook in BelgIë uit te rollen? Is het niet aan de versie van Android gebonden en niet aan het land? Wat ontsnapt mij? Bij mij werkt AA ook vloeiend op Android 10 zonder installatie van app/workaround.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here