Nieuws

Microsoft Outlook Lite officieel: lichtere inbox op je smartphone

Microsoft Outlook app op Android
Microsoft heeft Outlook Lite officieel aangekondigd. De app bied je de volledige Outlook-ervaring in een efficiënter pakketje.

Smartphones in hogere prijsklassen, zeg van 150 tot 200 euro, zijn vaak vlot genoeg om de reguliere apps uit de Google Play Store te draaien. Voor Android-toestellen rond de 100 euro begint dat soms een stuk lastiger te worden. Dat ligt enerzijds aan de beperkte opslagcapaciteit en anderzijds krijg je op zulke modellen vaak relatief weinig werkgeheugen. Ontwikkelaars als Meta en Google bieden, weliswaar in beperkte mate, zogenoemde Lite-apps om dit te tackelen. Microsoft sluit zich daar nu bij aan met zijn eigen Outlook Lite-app voor Android-smartphones.

Microsoft Outlook Lite

Outlook Lite moet dus vlotter werken op Android-smartphones die minder zwaar zijn uitgerust. De app biedt tegelijkertijd de belangrijkste functies van zijn grote broer. Je vindt in de app dus je mails, agenda en (Microsoft-)contacten. Uiteraard kun je ook e-mails versturen en afspraken inplannen. Je kunt de Outlook Live-app gebruiken voor Outlook, Hotmail, Live, MSN, Microsoft 365 en Exchange Online-accounts.

Microsoft Outlook Lite
Afbeeldingen van de Lite-app – beeld: Microsoft

Functioneel is de applicatie dus zo goed als gelijk aan de originele Outlook-app. Toch bespaar je flink op werk- en opslaggeheugen. Volgens Microsoft neemt de app slechts 5 MB opslag in beslag, kan hij efficiënter omspringen met werkgeheugen (werkt op telefoons met minder dan 1 GB RAM) en zal je door de werking van de app besparen op batterijverbruik. Kom je tot slot ooit in regio’s met slechte (mobiele) verbindingen, dan is Outlook Lite ook een must. Hij werkt namelijk ook vlot op 2G en 3G.

Focus op opkomende markten

Sta je inmiddels te springen om de app op je Android-smartphone te downloaden? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Microsoft schrijft in de aankondiging dat de app ‘eerst beschikbaar komt’ in landen als Brazilië, India, Mexico en Zuid-Afrika. Hiermee volgt Microsoft een vergelijkbare tactiek als Meta en Google. Die ontwikkelaars richten zich met de Lite-apps eveneens op markten die het snelst groeien, en waar duurdere telefoons nog vaker zeldzaam zijn.

Vermoedelijk zullen we de Outlook Lite-app op korte termijn dan ook niet in België tegenkomen in de Play Store. Gelukkig is er wel één omweg. Op APKMirror zijn namelijk installatiebestanden voor de Lite-app beschikbaar. Let er wel op dat je de app zo telkens handmatig moet updaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business