Nieuws

‘Lanceringsdatum OnePlus 11 onthuld’

OnePlus 11 lanceringsdatum
OnePlus heeft via Weibo een teaser voor een aanstaand lanceringsevenement verspreid. Verwacht wordt dat de OPPO-dochter tijdens dit event de OnePlus 11 aankondigt.

Het evenement vindt plaats op 17 december. Welke producten het bedrijf gaat aankondigen, wordt in het midden gelaten in de teaser. “Nieuwe richting, nieuwe actie, nieuwe toekomst”, kopt de tekst op Weibo. Duidelijk is wel dat teaser voor het event samenhangt met de negende verjaardag die het merk deze maand viert. Ook duidt het bericht op een koerswijziging; een wijziging die zich al uitte in de aankondiging van een mechanisch toetsenbord van OnePlus. Deze week kondigde het merk zelfs zijn eerste (gaming-)schermen aan.

OnePlus hint op een ‘nieuwe toekomst’

Hoewel de monitoren vooralsnog enkel in India verschijnen, vormen ze mogelijk wel een eerste zet van OnePlus’ toekomstige positionering. Hiermee zou het merk zich kunnen onderscheiden van moeder- en zustermerken OPPO, Vivo en Realme, die zich elk richten op smartphones. OnePlus zag zich daarmee de voorbije jaren ontgroeien van zijn community-karakter naar een vrijwel exact kopie van OPPO. De telefoons die het merk introduceert zijn inmiddels in grote lijnen gelijk aan OPPO-modellen. Zelfs de software, OxygenOS, is niet veel meer dan een OnePlus-variant op ColorOS.

Dat OnePlus zich een nieuwe strategie gaat aanmeten is momenteel nog wel een gerucht. Ongeweten is of we werkelijk zo’n grote wijziging gaan meemaken op 17 december. Tot die tijd verwacht men ook de komst van de OnePlus 11-serie tijdens dat event. Renders van de high-end smartphone werden al in september naar buiten gebracht door OnLeaks. Het design lijkt grotendeels gelijk aan de OnePlus 10 Pro, met uitzondering van een aangepaste, ronde cameramodule.

OnePlus 11 render
Beeld: OnLeaks

Onder de motorkap van de high-end smartphone zouden we de Snapdragon 8 Gen 2 chipset vinden. OnePlus voorziet verder in een 5.000 mAh batterij met 100 watt snelladen, maximaal 256 GB opslag en 16 GB werkgeheugen. Vermoedelijk bevat de basisvariant 8 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen. Het scherm van de 11 is naar verluidt een 6,7 inch AMOLED-exemplaar met een Full HD-resolutie en 120 Hz beeldverversing. Tot slot bestaat het camerasysteem volgens eerdere berichtgeving uit een 50 MP primaire camera, 48 MP groothoekcamera en een 32 MP telefotocamera.

Concurrent OPPO Find X6-serie

Het toestel zal intern moeten opboksen tegen de Find X6-serie die begin 2023 gelanceerd wordt door OPPO. Dinsdag verschenen de eerste beelden van de Find X6 via EvLeaks. Welke details werden gedeeld door de zusterbedrijven is vooralsnog onbekend. Met OnePlus’ nieuwe toekomst zou er wel eens een einde kunnen komen aan het grootschalig delen van componenten tussen de merken.

mobieloneplus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen