Nieuws

‘OnePlus 11 Pro verschijnt op eerste renders, inclusief alert slider’

OnePlus 11 Pro render
De lancering van de OnePlus 11 Pro laat nog even op zich wachten, maar vandaag zien we OnePlus’ aanstaande vlaggenschip alvast in de eerste renders afkomstig van OnLeaks.

OnePlus’ tweede vlaggenschip van het jaar is pas net uit, de 10T, maar dat weerhoudt spelers op de geruchtenmarkt er niet van nieuwe informatie te lekken. Vandaag maken we hierdoor kennis met de OnePlus 11 Pro, die door OnLeaks en SmartPrix naar buiten wordt gebracht. Het gaat om de eerste 3D-renders van het toestel die gebaseerd zijn op blauwdrukken van de smartphone. Wat direct opvalt is zijn aangepaste cameramodule, die voortaan een ronde vormgeving meekrijgt.

Camera-eiland OnePlus 11 Pro

OnePlus introduceerde met de 10 Pro voor het eerst sinds jaren een geheel nieuw ontwerp van de cameramodule. Deze was rechthoekig en sloot aan op het frame van de smartphone – vergelijkbaar met het ontwerp van de module op de Samsung Galaxy S21 en S22-series. Met de 11 Pro lijkt er te zijn gekozen voor een doorontwikkeling van dit ontwerp. We zien op de renders dat de module tot aan het frame rijkt, maar het gedeelte waarop de camera’s zich bevinden lijkt een verhoogde cirkel te zijn. In de cameramodule zelf is plaats voor een drietal sensoren en de LED-flitser.

OnePlus 11 Pro voorzijde
Voorzijde van de OnePlus 11 Pro met de selfiecamera linksboven – beeld: OnLeaks X SmartPrix

Verder zien we dat het toestel, in tegenstelling tot de OnePlus 10T, voorzien is van een alert slider én Hasselblad-reclame, wat betekent dat er weer hard- en softwarematige aanpassingen voorzien zijn door de Duitse camerafabrikant. Linksboven in het scherm zien we tot slot een selfiecamera in een hole-punch notch. Hoe groot het scherm wordt en welke resolutie camerasensoren in de 11 Pro worden geplaatst, is vooralsnog onbekend. Eerder werd wel duidelijk dat Qualcomm de Snapdragon 8 Gen 2-chipset zal leveren voor het aanstaande vlaggenschip.

Vermoedelijk stapt OnePlus verder over op de snelste VOOC-oplaadstandaard van OPPO. Hiermee zal het toestel aan maximaal 150 watt kunnen opladen. Het is wel nog de vraag of de lader om die laadsnelheid te behalen ook in de doos zal zitten. OPPO liet eind augustus weten de eerste laders ‘later dit jaar’ uit de dozen van smartphones te halen. Vermoedelijk zal deze wijziging doorsijpelen naar OnePlus. Of dat komend jaar al gebeurt, is niet bevestigd door het moederbedrijf.

Eerst onthulling in China

OnePlus zou met de 11 Pro wederom OPPO’s lanceringsstrategie volgen en de smartphone eerst in China uitbrengen. De Chinese lancering zou nog voor het einde van dit jaar gepland staan. OnePlus zou de smartphone vervolgens pas in 2023 naar westerse markten brengen, waaronder Europa. Of de lancering in lijn zal liggen met de 10 Pro, die pas op 31 maart in Europa verscheen, is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business