Nieuws

OPPO bevestigt komst Find N foldable-opvolger naar Europa

oppo find n foldable
Image Credit: OPPO
OPPO's Find N vouwbare telefoon verscheen nooit in Europa. Een opvolger moet wel naar Europa komen, zegt OPPO's overzeese directeur Billy Zhang.

Samsung is inmiddels heer en meester in het foldable-landschap. Het bedrijf bereikte vorig jaar op een haar na de kaap van 10 miljoen vouwbare smartphones en zet zich in om die grens dit jaar wel voorbij te kunnen streven. OPPO gaat op termijn mogelijk roet in het eten gooien door ‘Samsungs marktdominantie’ te doorbreken. Eerder dit jaar bracht het in China al zijn eerste foldable uit; deze smartphone, de Find N, verscheen echter niet in Europa. Opvolgers van de Find N komen mogelijk wel naar Europa, dat bevestigde OPPO’s vicepresident voor verkoop, Billy Zhang woensdag tegenover TechPulse.

OPPO’s eerste Europese foldable

Zhang deed deze uitspraak na afloop van het Europese lanceringsevenement van de OPPO Reno8 en Reno8 Pro. Volgens de topman verscheen de eerste generatie foldable van het bedrijf niet in Europa omdat het bedrijf ‘details wilde verfijnen’ en er daarmee zeker van wilde zijn dat gebruikers te allen tijde een optimale gebruikerservaring hebben. Zhang zei er zeker van te zijn dat dit met de volgende vouwbare telefoon gaat lukken, en sprak over een “minder opvallende plooi”, buiten verbeteringen aan de batterij, het scharnier en de camera’s.

Wanneer de volgende vouwbare telefoon naar Europa komt, wilde Billy Zhang niet bevestigen. Ook over details als de prijzen, binnen welke productreeks de telefoon plaatsneemt en hoe de telefoon zich kan meten met bijvoorbeeld de Z Fold 4, deed de topman geen uitspraken. Of we daar lang op hoeven wachten is echter maar de vraag. OPPO’s eerste foldable verscheen op 15 december 2021. Houdt OPPO een termijn van één jaar aan tussen productlanceringen, dan betekent dit dat we het volgende vouwbare toestel mogelijk in december in Europa mogen verwelkomen.

Einde meeleveren opladers

Op navraag van journalisten sprak Zhang tijdens de productlancering ook over het meeleveren van opladers. Samsung en Apple zijn daar al enige tijd mee gestopt onder de noemer van het klimaat. OPPO, evenals bedrijven als Xiaomi, heeft die stap nog niet gezet. Volgens de topman heeft dit met de specifieke technologieën in zijn opladers te maken. “Het is voor consumenten niet makkelijk om een oplader in winkels te kopen die onze telefoons aan de ‘maximale snelheid’ kan opladen, daarom bundelen we nog een oplader bij onze telefoons”, verklaarde Zhang.

Het bedrijf wil daar wel verandering in brengen, en gaat de opladers in winkels verkopen. Zodra die stap is gezet, wil het bedrijf ook de opladers uit de dozen van zijn toestellen schrappen. Eind 2022 – zonder daarbij specifieke toestellen te noemen – moet dit voor het eerst het geval zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business