Nieuws

Zo doorstond de Galaxy S23 Ultra JerryRigEverythings martelbank

samsung galaxy s23
© Samsung
JerryRigEverything heeft de Samsung Galaxy S23 Ultra flink onder handen genomen. Met vuur, messen en pure spierkracht onderzocht hij de duurzaamheid van Samsungs vlaggenschip.

Ook dit jaar neemt de Galaxy S23 Ultra weer plaats als topmodel in de Galaxy S-reeks. Net als zijn voorganger is de Ultra vooral een opvolger van de afgeschafte Galaxy Note-reeks; net als de Note-toestellen van weleer, biedt de Galaxy S23 Ultra dan ook een S Pen die in de behuizing steekt. Het ontwerp bleef alvast grotendeels gelijk aan dat van de Galaxy S22 Ultra in 2022, maar we zien wel een drietal nieuwe kleuren: Cream, Green en Lavender. Phantom Black keert wederom terug als fan-favoriet. Maakt ook de stevige bouwkwaliteit van de Galaxy S22 Ultra zijn terugkeer op de S23-serie?

Gorilla Glass Victus 2

Voor het antwoord op die vraag keken we vol afschuw naar een smartphone-martelsessie van YouTuber Zach Nelson van JerryRigEverything. Het begint met pijnlijke testen van het scherm, dat bedekt is met een laagje Gorilla Glass Victus 2. Net als zijn voorganger met Gorilla Glass Victus, vertoont het scherm zichtbare krassen op niveau 6 van de Mohs-schaal van hardheid. Diepere krassen zijn zichtbaar vanaf niveau 7.

Plastics en andere zachte materialen als sleutels (metaal) laten hierdoor niet zomaar krassen achter op het beeldscherm. Zand, steentjes en ander gruis, kan nog altijd zichtbare en permanente schade achterlaten. Het blijft dus aangeraden om je toestel goed te beschermen als je bijvoorbeeld naar het strand gaat. Zorg er daarnaast voor dat je broekzakken vrij zijn van harde materialen die het scherm kunnen beschadigen. Als dat constant tegen je scherm aan schuurt, ben je immers verzekerd van krassen.

Het scherm van de Galaxy S23 Ultra is verder prima in staat om met hitte om te gaan. Een vlam die 60 seconden tegen het scherm aan brandde, liet geen zichtbare schade achter. Je kan de smartohone dus zonder al te veel zorgen rond een kampvuur gebruiken. Let er uiteraard wel op dat je hem niet tegen het vuur aan houdt – plastic onderdelen kunnen immers wel smelten en componenten in smartphones (en computers in het algemeen) zijn vaak erg gevoelig voor hoge temperaturen.

Geen beweging in te krijgen

Zach Nelson sluit de duurzaamheidstest zoals gewoonlijk af met een buigtest. Een test die gewonnen wordt door de Galaxy S23 Ultra. Zelfs nadat Nelson een excessieve hoeveelheid druk uitoefent op de voor- en achterzijde van de UItra, blijft het toestel in leven. Het metalen frame en AMOLED-scherm doorstaan de testen zonder enige schade op te lopen.

Hoewel we zeker aanraden is om een hoesje en screenprotector te kopen voor de smartphone, is er alvast geen sprake van ‘BendGate’-toestanden. Ook het prestatieniveau leidt alvast niet tot zorgwekkende omstandigheden; met de Snapdragon 8 Gen 2 is dat precies op het niveau dat je van een high-end toestel mag verwachten, zo concludeerden wij in onze review van de Galaxy S23.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business