Nieuws

Twitter start samenwerking met eToro voor handel in aandelen en crypto 

twitter
Twitter gaat de diensten van eToro integreren. Zo kunnen Twitter-gebruikers cryptomunten en aandelen verhandelen op het sociaal handelsplatform.

Het was eToro zelf dat het nieuws naar buiten bracht, in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Vanaf vandaag gaat Twitter zijn gebruikers de mogelijkheid bieden om aandelen te (ver)kopen via eToro. Het gaat om de eerste deal in zijn soort, sinds Elon Musk Twitter in oktober van vorig jaar kocht voor 44 miljard dollar. De nieuwe CEO had toen al aangegeven dat hij van Twitter een ‘super-app’ wilde maken, die ook financiële diensten aanbiedt, bovenop de traditionele activiteiten van het sociale medium. Via eToro worden niet alleen aandelen en financiële activa verhandeld, maar ook cryptomunten als Bitcoin. 

eToro klanten bezorgen

Concreet zal er bij sommige tweets over beursactiviteit een knop ‘op eToro bekijken’ terug te vinden zijn. Het zou dus een vorm van adverteren zijn, die Twitter dan geïntegreerd in relevante tweets. Verder zouden zogenaamde ‘cashtags’ kunnen doorverwijzen naar de site van eToro. Dat zijn hashtags die tweets rond geldzaken verzamelen, zoals $BTC voor Bitcoin of $TSLA voor Tesla-aandelen. 

De nieuwe samenwerking met eToro mag dan geen gigantische impact hebben op Twitter, het toont wel aan welke richting Musk uitwil met het sociale medium. Hij hoopt wellicht dat de integratie van handel en financiën Twitter mee winstgevend moeten maken. Het platform laat alvast weten dat er sinds december vorig jaar meer dan 42 miljoen keer gezocht werd naar een cashtag. Het lijkt ons logisch dat eToro wel bereid is goed te betalen voor zoveel potentiële klanten. 

Uitgelicht artikel Twitter Twitter start werken aan eigen ChatGPT-concurrent
business

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen