Nieuws

Google Discover breidt uit met suggesties uit apps

Google Discover
© Pexels / Brett Jordan
Google Discover, het scherm waarmee Google je interessante content wil voorschotelen, wordt binnenkort uitgebreidt.

De naam ‘Google Discover’ is op je smartphone zo goed als nergens te vinden – en toch heb je waarschijnlijk het Google Discover-scherm al ontelbare keren open gehad. Het is namelijk dat scherm dat je ziet wanneer je de Google-app opent. Ben je op het thuisscherm van je Android-telefoon? Blijf dan naar links swipen: ook het meest linkse scherm van je Android-gsm laat resultaten zien uit Google Discover.

In Google Discover wil de zoekmachinegigant content aanbieden die je hoogstwaarschijnlijk interesseren. Die komen tevoorschijn in allerlei kaarten, met grote afbeeldingen die de aandacht moeten trekken. Het type content dat momenteel verschijnt is zeer divers: van nieuwsartikelen tot achtergrondstukken en zelfs YouTube-video’s. Binnenkort zou Google de Discover-pagina uitbreiden met een nieuw contenttype. Dat lekt Nail Sadykov uit via het telegramkanaal @google_nws.

Suggesties uit apps

Meer bepaald zal Google ook suggesties uit apps meegeven. Heb je een app die Discover-integratie ondersteunt? Dan zou je binnenkort suggesties uit die apps zijn verschijnen, bovenaan Google Discover. Daar komt namelijk een speciale sectie met “suggesties uit je apps”.

Voorlopig lijkt het vooral om streaming-apps te gaan. Google toont in zijn screenshot de streamingsdiensten Disney+ en Prime Video, welke allebei in België beschikbaar zijn. Het lijkt er voorlopig echter op dat vooral Amerikaanse diensten de functie ondersteunen. De verwachting is echter dat meerdere apps ondersteuning voor Google Discover zullen invoeren.

Hoe de functie er voor smartphones uit komt te zien is niet gekend: er worden enkel beelden van tablets gedeeld. Het lijkt er in ieder geval wel op dat de functie ook uitgeschakeld kan worden: als je geen suggesties uit je apps wil, hoef je die dus ook niet te krijgen.

Nog niet in België

Momenteel krijg je in België nog geen suggesties uit apps. Hoe lang het nog duurt voor dat wel het geval is bovendien onbekend. Tot die tijd zal je dus even zelf de streaming-apps moeten openen om te kijken of er iets interessants is bijgekomen.

Uitgelicht artikel Samsung nieuws Samsung komt met alternatief voor Google Discover

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen