Nieuws

Samsung komt met alternatief voor Google Discover

Samsung nieuws
Samsung lanceert vandaag zijn eigen nieuws-app. De app brengt nieuwsartikelen uit verschillende bronnen samen, net zoals Google Discover.

Wie een nieuwsapp zoekt, heeft keuze genoeg. Behalve de apps van individuele platformen zijn er ook veel diensten te vinden die geaggregeerde nieuwsfeeds aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Google Discover, Artifact en sinds kort ook Samsung Nieuws.

In eerste instantie wordt de app gelanceerd als bèta in de Verenigde Staten, dat maakt Samsung bekend in een persbericht. Amerikaanse Samsung Galaxy-gebruikers die de ‘Samsung Free’-app op hun apparaat geïnstalleerd hebben, zullen het logo daarvan zien veranderen. Daarvoor hoeven ze enkel de applicatie bij te werken.

Geaggregeerde feed

Samsung wil zijn nieuwsaggregator onderscheiden van andere diensten door artikels op een specifieke manier aan te bieden. Gebruikers kunnen kiezen om te scrollen door een nieuwsfeed en luisteren naar podcasts, rechtstreeks vanuit de nieuwe app. Tweemaal per dag geeft de app bovendien een ‘briefing’ met het belangrijke nieuws van die dag.

De Samsung Nieuws-app op tablet en mobiel. | Beeld: Samsung

In de VS zal de Samsung-app toegang bieden tot content van onder andere Bloomberg Media, CNN, Fortune, Fox New, GQ, HuffPost, Newsweek, Politico, reuters, Sports Illustrated, Vice en USA Today.

De Koreaanse technologiegigant wenst daar na verloop van tijd meer nieuwsoutlets aan toe te voegen. Het spreekt voor zich dat Samsung, voor het zijn nieuwsdienst naar Europa en de Nederlanden wenst uit te breiden, nog heel wat andere platformen aan zich moet weten binden. Wanneer de applicatie ook in andere regio’s beschikbaar komt, deelt Samsung echter niet mee.

Uitgelicht artikel Google Discover Google Discover doet vanaf nu ook reclame ontdekken

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business