Nieuws

Google Discover doet vanaf nu ook reclame ontdekken

Google Discover
In Google Discover kan je sinds kort niet enkel meer nieuwsartikelen ontdekken, maar ook reclame voor verschillende producten.

Google kondigt in een bericht aan dat het reclame zal tonen in het Google Discover. Swipe je, op een Android-telefoon, vanop het beginscherm naar links, dan krijg je Google Discover te zien. In die feed stelt Google allerlei artikelen voor die je kan lezen en kan je bijvoorbeeld snel de weersomstandigheden raadplegen. Vroeger heette de dienst niet ‘Discover’, maar ‘Google Feeds’ en ook een tijdje ‘Google Now’. De kans is groot dat het scherm onder een van deze namen kent.

Sinds kort valt er voor Android-gebruikers meer dan nieuws en het weerbericht te zien in Google Discover – of dat een goede zaak is, laten we in het midden. Tussen artikels komen nu namelijk kaarten tevoorschijn waarop staat dat het om ‘gesponsorde’ content gaat. Met andere woorden: sinds kort zit er reclame in de feed.

Een mock-up van hoe Google Discover eruit ziet. Beeld: Google

Net zoals de artikels in Discover gepersonaliseerd zijn, is de reclame dat ook. Welke reclame je te zien krijgt is dus voor een groot deel afhankelijk van je surfgedrag en welke interesses je hebt.

Opmerkelijk groot

Opmerkelijk is de grootte van de reclameberichten. Bij het Duitse SmartDroid maken ze gewag van advertenties die het hele scherm in beslag nemen. Als je op de advertentie klikt, kom je in sommige gevallen op een pagina terecht die kleiner is dan het reclameblok in Google Discover.

Voor Google is dat niet erg: zij verdienen immers alleen maar geld aan de advertenties in Google Discover én op de website waarnaar je uiteindelijk doorklikt. Veel websites maken immers gebruik van Adsense, het advertentienetwerk van… U raad het al, Google.

Of de advertenties in de toekomst kleiner zullen worden, is niet geweten. Voor de gebruikerservaring zijn gigantische reclameblokken echter niet heel bevorderend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business