google pixel smartphone watch smartwatch feature drop

Een reeks nieuwe features worden vanaf nu door Google uitgerold naar Google Pixel 4a tot en met 7. Ook de Pixel Watch krijgt wat nieuwigheden.


Met de “Pixel Feature Drop” van deze maand komen er een heleboel nieuwe features naar Google Pixel-smartphones. Veel van deze features zijn enkel voor de Pixel 7 en 7 Pro weggelegd, maar sommige komen ook naar oudere versies van de Pixel. Zelfs de recent uitgekomen Pixel Watch krijgt wat nieuwe functies.

Gratis VPN

Gebruikers van de Pixel 7 en 7 Pro krijgen een gratis VPN aangeboden. Tenminste, als die gebruikers ook abonnee zijn van Google One. Dat is de cloudopslag- en back-updienst van Google. De gratis VPN zit inbegrepen bij ieder One-abonnement van 2 TB of meer en is ook beschikbaar in België. Een andere toevoeging op het vlak van beveiliging zijn de herwerkte beveiligings- en privacy-instellingen. Die zijn op je Pixel nu allemaal makkelijk op één plaats terug te vinden. Zo kan je in een oogopslag zien of je instellingen op punt staan en of je verbeteringen kunt aanbrengen.

Clear Calling en labels voor audiodescriptie

Het werd al aangekondigd bij de release van de Pixel 7 en 7 Pro: de Clear Calling-functie. Die wordt nu ook effectief uitgerold naar de twee nieuwste Google Pixel-smartphones. Door de Tensor G2-processor zou de stem van de persoon waarmee je belt versterkt worden. Achtergrondgeluid wordt daarentegen meer gedempt.


Daarop volgt nog een functie die ook naar gebruikers van een Pixel 6 of nieuwer zal komen, weliswaar enkel in het Engels. Wanneer je audiodescriptie gebruikt bij het opnemen van een gesprek, zal de recorder nu stemmen identificeren en een apart label geven. Na de opname kan je iedere spreker dan hun eigen naam geven. De audiotranscriptie van berichten, dan wel zonder de labels, wordt nu ook beschikbaar vanaf Pixel 4a.

Slaapinzichten met de Google Pixel Watch

Ook voor de Google Pixel Watch is er wat nieuws. De smartwatch beschikt nu over Fitbit Sleep Profile. Daarmee kan je – als je Fitbit Premium hebt tenminste – de kwaliteit, consistentie en lengte van je slaap meten. Zo worden je slaapgewoontes goed in beeld gebracht en kan je je patroon aanpassen waar nodig. Heb je een Pixel 6 of nieuwer, kan je zelfs je hoest- en snurkgedrag doorheen de nacht opvolgen.

Ten slotte zijn er nog enkele cosmetische extraatjes. De Pixel-smartphones krijgen enkele nieuwe achtergronden, waaronder één live-achtergrond. Op de Pixel Watch kan je met nieuwe tegels nu de zonsopgang en -ondergang volgen en vijf contacten vastpinnen.