Nieuws

‘Google Pixel 7a krijgt langverwachte camera-upgrade’

Google Pixel 7 screenshots
Beeld: Google
De Google Pixel 7a krijgt twee nieuwe camerasensoren, de Sony IMX787 en IMX712. Bovendien kan hij draadloos laden aan 5 watt, dat stelt Kuba Wojciechowski.

Geruchtenverspreider Wojciechowski meldt deze informatie op basis van data uit Pixel-drivers. Hij vond in die drivers informatie over een Pixel-smartphone met codenaam ‘Lynx’. 9to5Google onthulde recent dat deze codenaam gekoppeld is aan de Pixel 7a; Googles aanstaande midrangesmartphone in de Pixel-reeks. Wojciechowski vond daar naar eigen zeggen ook bewijs voor in de drivers. De Lynx staat daarin beschreven als de “Pixel 22 Mid-range”, schrijft hij op Twitter.

Nieuwe hoofd- en groothoekcamera

Voor de cameraopstelling achterop bevat de Pixel 7a mogelijk twee sensoren: de Sony IMX787 en -IMX712. Wojciechowski ontkracht daarmee eerdere geruchten van onder meer 9to5Google dat de Pixel 7a eveneens de gloednieuwe Samsung GN1-sensor bevat. Google gebruikt die sensor in de Pixel 7 en 7 Pro als primaire camera. Ditmaal zou de Sony IMX787 dienstdoen als hoofdcamera, en mag de IMX712-sensor fungeren als groothoekcamera.

Daarmee krijgt de Pixel 7a een flinke camera-upgrade ten opzichte van de Pixel 6a: op die smartphone vinden we namelijk nog de oude IMX363-sensor die Google sinds de Pixel 3 gebruikt. Een telefotocamera, waar in eerdere geruchten over werd gesproken, lijkt te ontbreken in de definitieve hardware van de Pixel 7a.

Lancering Google Pixel 7a

De geruchtenmaker schrijft verder dat de Pixel 7a draadloos laden ondersteunt aan een maximale snelheid van 5 watt. Net als de voorgaande Pixel 6a, krijgt de 7a de beschikking over Googles eigen Tensor-chipset. Vermoedelijk gaat het om de tweede generatie Tensor, die we kennen uit de Pixel 7 en 7 Pro. Frappant is dat Google de Tensor-chip op de 7a zou koppelen aan een Qualcomm-modem, de WCN6740. Eerdere Pixel-smartphones met Tensor-chipsets bevatten telkens Samsung-modems.

Uiteraard gaat het nog om geruchten. Het duurt daarbij ook nog enkele maanden voordat Google de 7a uit de doeken doet. Meestal onthult de zoekgigant zijn a-serie telefoons rondom het I/O-event in mei. Tegen die tijd zou de zoekgigant enkele specificaties kunnen hebben bijgesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business