Nieuws

Features Google Pixel 7 ook voor oudere modellen

google pixel 7 pro pixel 6
Oudere Pixel-smartphones van Google zullen ook functies van de Pixel 7 krijgen. De meeste features zijn bestemd voor de Pixel 6-reeks.

Enkele van de nieuwe functies van de Pixel 7, die vorige week werd aangekondigd, zullen naar alle Pixel-telefoons komen die ook een Google Tensor-processor hebben. In de praktijk gaat dat enkel om de Pixel 6, 6 Pro en 6a. Met Clear Calling wordt omgevingsgeluid tijdens een telefoongesprek uitgefilterd en de stem van de persoon aan de andere kant verhelderd. De functie gaat gepaard met de mogelijkheid om “silence” te zeggen en zo een inkomend telefoongesprek te negeren. Clear Calling staat niet meteen vanaf de release op de Pixel 7, maar zal bij de komst ervan dus ook beschikbaar worden bij de Pixel 6-reeks.

Ook krijgen Pixel 6-gebruikers Guided Frame, de selfiefunctie die slechtziende of blinde gebruikers via audio helpt om een heldere foto van zichzelf te nemen. Verdere updates aan de camera zijn Real Tone, waarmee huidskleuren beter weergegeven worden. In combinatie met de Pixel Buds Pro zal ruimtelijke audio ook beschikbaar worden voor de Pixel 6 en 6 Pro.

Ook een nieuwe feature voor oudere Pixel-telefoons

Google brengt nog één nieuwe feature naar oudere Pixel-toestellen (of toch alle oudere modellen vanaf Pixel 4a): Audio Message Transcription is een functie die audioberichten omzet naar tekst. Deze functie zou vooral van pas komen wanneer het niet mogelijk is om naar een audiobericht te luisteren.

Het is nog niet zeker wanneer deze functies van de Google Pixel 7 op de voorgangers zullen verschijnen. De eerstvolgende “Pixel Feature Drop” staat gepland voor december.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business