Nieuws

Google Pixel 7 en andere nieuwigheden: wat we nu weten

google pixel 7 nieuw product
Google stelde op zijn Made by Google-event officieel de Pixel 7 voor. Ook andere nieuwigheden passeerden de revue.

Dat de Google Pixel 7 eraan ging komen, wisten we al langer. Maar nu heeft Google zijn nieuwste smartphone ook officieel voorgesteld op een launch event. Ook de Pixel Watch, dat uiteraard op de Wear OS van Android zal draaien, werd aan de wereld getoond. Zelfs over de Pixel Tablet werd meer bekendgemaakt, hoewel die pas in 2023 zal uitkomen.

Drie dagen batterijduur

Google wil uitpakken met een hele reeks verbeteringen en nieuwe snufjes. Zijn eigen processor is met de Pixel 7 geëvolueerd naar de Tensor G2. Ook de ingebouwde VPN die eraan komt, is noemenswaardig. Een opmerkelijke claim: volgens Google houdt de Pixel 7 het tot 72 uur vol met “Extreme batterijbesparing” aan. Met “Aangepast batterijgebruik” zou de Pixel meer dan 24 uur mee kunnen gaan. De gewone Pixel 7 heeft alleszins wel een batterij van 4355 mAh, de Pro eentje van 5000 mAh, alleen zijn dat geen upgrades tegenover de Pixel 6-serie. Beide Pixel 7’s zouden wel met 30 W opladen, in plaats van de 21 en 23 W van de voorgangers.

De camera’s zijn weinig veranderd, maar de mogelijkheden zijn wel uitgebreid. De hoofdcamera op zowel de Pixel 7 als de Pixel 7 Pro is nog steeds 50 MP sterk en de ultragroothoekcamera heeft dezelfde resolutie van 12,5 MP. De selfiecamera heeft een lichte upgrade gekregen bij de Pixel 7 (10,8 MP tegenover 8 MP) en een lichte downgrade bij de Pro (10,8 MP tegenover 11,1 MP). De Pro krijgt er ook nog een telecamera bij van 48 MP.

In dit geval gaat het hier dus vooral over de bijkomende technologie, zoals video in 4K aan 60 frames per seconde. De Super Res Zoom combineert beelden van meerdere camera’s om tot 2x zoom te verkrijgen – bij de Pro tot 10x zoom. De selfiecamera heeft een extra breed zichtveld van 92,8 graden, waarmee meerdere mensen met gemak op de foto kunnen. Misschien wel het mooiste van de camera’s in de Pixel 7 is Guided Frame, wat slechtziende en blinde mensen audio-instructies geeft, zodat zij ook goede foto’s kunnen nemen.

Hulp via Google, gezondheid via Fitbit in de Pixel Watch

Alle info over de Pixel Watch is nu ook bekend. Er zijn twee uitvoeringen: eentje met 4G, bluetooth en wifi en eentje zonder 4G. Google kiest uiteindelijk voor de Exynos 9110-chipset van de vorige Samsung-generatie. Die wordt wel bijgestaan door een Cortex M33-processor om de batterijduur te optimaliseren. Met een batterij van 294 mAh zou de Pixel Watch tot 24 uur meegaan. Na een halfuur is het horloge half opgeladen, na iets minder dan anderhalf uur is de batterij weer vol.

De Pixel Watch is diep geïntegreerd met Fitbit, die onder andere verantwoordelijk is voor hartslagmonitoring op lange termijn. Maar vooral een heleboel diensten van Google zijn netjes geïntegreerd zoals Google Wallet, Assistant en Maps. Ook Google Home is van de partij op de Pixel Watch.

Eerste Pixel Tablet komt eraan

De Pixel Tablet in zijn volle glorie zien, dat is pas voor volgend jaar. Maar op het Made by Google-event werden al meer details onthuld over Googles eerste tablet in lange tijd. De tablet zal ook Tensor G2 als processor hebben, net zoals de Pixel 7 en 7 Pro. Wat hier vooral interessant is, is de bijhorende Speaker Dock. Die speelt niet alleen geluid af op een hoger volume dan de tablet zelf, maar laadt de tablet ook ineens op. Nóg interessanter is dat de dock ervoor zorgt dat de Pixel Tablet ineens ook als een smarthomehub kan fungeren. Over andere specificaties, de exacte releasedatum of de prijs, is nog niets bekend.

Beschikbaarheid

De Google Pixel 7 en Pro zijn nu beschikbaar voor preorder en komen uit op 13 oktober. Dit zijn de eerste Pixels die in Nederland beschikbaar zijn, maar in België zijn ze helaas nog altijd niet te verkrijgen. De Pixel Watch kan ook al gereserveerd worden, maar nog niet in Nederland, noch België.

De Pixel 7 kost 649 euro, de Pro 899 euro. Voor de Pixel Watch zonder 4G betaal je 349 dollar of 358 euro. Met 4G erbij wordt het 399 dollar of 409 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business