Toch een OnePlus 11T op komst?

OnePlus 12 lanceringsdatum
© Unsplash/Mayer Tawfik
Wederom lekt informatie uit rondom aanstaande OnePlus-smartphonelanceringen. Mogelijk omvat de reeks ook een OnePlus 11T, die zij-aan-zij met de OnePlus Open wordt gelanceerd.

Verleden week bevestigde geruchtenmaker Max Jambor dat de OnePlus 12 in december gelanceerd zou worden. In augustus wil de smartphonefabrikant zijn eerste vouwbare smartphone lanceren, de OnePlus Open, bevestigde Jambor. Dat lijkt niet het enige toestel dat de fabrikant eind augustus wil voorstellen, blijkt uit een tweet van Yogesh Brar. De bekende geruchtenmaker stelt dat OnePlus een viertal toestellen onthult in de tweede helft van 2023. Daaronder vallen in elk geval de Open en 12, maar ook de Nord CE 3 en Ace2 Pro staan op die planning.

Ace2 Pro en 11T

Dat laatstgenoemde toestel wordt samen met de Nord CE 3 en Open op 26 augustus gelanceerd, stelt Brar. Het is bovendien mogelijk dat het toestel in westerse markten opduikt als de OnePlus 11T. Verleden jaar bracht OnePlus de Ace Pro buiten China uit als de 10T. Het is bovendien niet de eerste keer dat Ace-serie-toestellen een westerse lancering zien. Eerder deze maand nog bracht het merk de Ace 2V in onze contreien uit als de Nord 3. Tegelijk is het aanbod niet altijd gelijk – de Ace 2 kwam bijvoorbeeld nooit naar de VS of Europa. Wel verscheen hij in India als de OnePlus 11R.

Het is dus nog geen zekerheid dat de Ace2 Pro ook in onze contreien verschijnt. Een Pro-model van de OnePlus 11-serie zien we ditmaal alvast niet verschijnen. Begin februari gaf het merk te kennen te willen stoppen met Pro-monikers voor smartphones. “Een Pro-toevoeging is overbodig voor een toestel dat al pro is”, concludeerde het merk.

Lancering OnePlus 12 in 2024

Brar weet in zijn tweet ook de westerse lanceringsdatum van de OnePlus 12 te melden. Volgens de geruchtenmaker staat die gepland in februari 2024. De Chinese lancering vindt zo’n twee maanden eerder plaats, in december.

Van de OnePlus 12 zijn intussen ook de eerste details bekend. Zo laadt hij iets sneller op, en krijgt de smartphone een periscoopcamera voor een groter zoombereik. Via renders van OnLeaks kregen we de voorbije week ook een eerste blik op het ontwerp van de smartphone. Dat lijkt zo goed als gelijk aan zijn voorganger, de 11. Het gaat waarschijnlijk wel om renders gebaseerd op vroegtijdige prototypes. Neem het ontwerp dan ook met een korrel zout.

mobieloneplussmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen