Lanceringsdatum OnePlus 12 is bekend

OnePlus 12 lanceringsdatum
© Unsplash/Mayer Tawfik
Geruchtenmaker Max Jambor onthulde donderdag zowel de lanceringsdatum van de OnePlus 12 als OnePlus Open, de eerste plooibare smartphone van het merk.

Verwacht wordt dat OnePlus dit jaar geen opvolger voor de 10T lanceert. In ruil daarvoor brengt het merk de OnePlus Open uit, een vouwbare telefoon. Eerder was al bekend dat de smartphone ergens in augustus zou verschijnen. Een exacte lanceringsdatum was echter niet bekend. Berichtgeving van SmartPrix, die later werd onderschreven door geruchtenmaker Max Jambor, maakt melding van een lancering op 29 augustus.

Er wordt daarbij gesproken over een lanceringsevent in New York, VS. Mogelijk betekent dit ook dat de smartphone direct naar de Europese markt komt. Bevestiging dat we de smartphone in Belgische winkels gaan tegenkomen, kregen we vooralsnog niet. Toch lijkt het logisch dat OnePlus de Open hier uitbrengt, als reactie op de modellen van Google, Motorola en Samsung.

OnePlus 12 render OnLeaks
Render OnePlus 12 – © OnLeaks

Jambor wist donderdag bovendien het lanceringsmoment van de OnePlus 12 te onthullen. Zoals het merk verleden jaren al deed, verschijnt het toestel eerst in China. Later volgt mogelijk de Europese – lees: internationale – lancering. Die Chinese introductie moet in december plaatsvinden. Wanneer je het toestel in Europa ziet verschijnen, is nog onzeker. Met de OnePlus 11 was dat slechts één maand na de Chinese lancering al het geval.

Specificaties OnePlus 12

Inmiddels zijn ook de eerste specificaties van het toestel gekend. Het scherm blijft bijvoorbeeld gelijk aan de 11, met een 6,7-inch diagonaal, 120Hz-beeldverversing en LTPO-ondersteuning. De telefoon laadt wel sneller op aan 150 watt. Ook is er voortaan een periscoopcamera aanwezig – volgens de gelekte data met een 64 MP-resolutie.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 render OnLeaks Renders OnePlus 12 duiken op, dit moet je weten

Naast de 64 MP-telefotocamera vind je achterop nog een 50 MP-hoofdcamera en 50 MP-sensor die dienstdoet als groothoekcamera. Ten slotte lekte uit dat OnePlus gebruikmaakt van de Snapdragon 8 Gen 3-chipset voor de OnePlus 12. Die chipset wordt naar verluidt in oktober onthuld.

Eerste details OnePlus Open

Ook van de Open zijn verschillende details gekend. Onder de motorkap tref je in ieder geval een Snapdragon 8 Gen 2 aan. Het vouwbare scherm is 7,8-inch groot, terwijl het coverscherm 6,3-inch meet. De accu kreeg naar verluidt een 4.800 mAh-capaciteit aangemeten, en zou opladen aan 67 watt.

Bij de Open zou men tot slot minimaal 256 GB opslag- en 16 GB werkgeheugen meekrijgen. Het is mogelijk dat de plooibare smartphone ook beschikbaar komt met 512 GB opslag. Of we die variant in Europa gaan tegenkomen is dan wel de vraag. Ook over de prijzen van het toestel bestaan enkele vragen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business