Specificaties OnePlus 12 liggen op straat

OnePlus 11
© OnePlus
Nadat OnLeaks vorige week nog het ontwerp van de OnePlus 12 wist te delen, keert het ditmaal terug met de voltallige specificatielijst.

Gekend is dat OnePlus niet veel heeft gesleuteld aan het ontwerp van de OnePlus 12. Intern lijkt er daarentegen wel het een en ander te wijzigen, meldt Smartprix op basis van informatie van OnLeaks. Het scherm maakt alvast geen onderdeel uit van die wijzigingen. Dat blijft met 6,7 inch gelijk aan de 11; ook de 120Hz-beeldverversing en LTPO-ondersteuning van zijn voorganger blijven behouden. In lijn met eerdere OnePlus-generaties betreft het ten slotte een AMOLED-scherm met een 2K-resolutie.

Upgrade voor de batterij

Grotere wijzigingen vinden we onder de motorkap. Met name de forse batterij van de OnePlus 12 valt ons op. Volgens Smartprix krijgt de accu een capaciteit van 5.400 mAh. Die accu laadt op met maximaal 100 watt (bedraad), of 50 watt via een draadloze lader. De benodigde SuperVOOC-lader steekt net als voorgaande jaren in de doos van het toestel.

Naast de forse batterij is er ook nog een Snapdragon 8 Gen 3-chipset aanwezig. Qualcomm zou die chipset eind oktober aankondigen. Gebundeld met deze high-end chipset is 16 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen. Of er ook een variant komt met meer of minder opslag en RAM, is niet bekend. Bij voorgaande generaties was er ook steeds een opslagconfiguratie met 8 GB RAM en 128 GB opslag. We zien intussen wel dat merken als Nothing en Samsung wegstappen van zulke configuraties.

Periscoopcamera

Op de gelekte specificatielijst treffen we tot slot een viertal camera’s aan. Voor de cameramodule achterop zou OnePlus een 50 MP-hoofdcamera, 50 MP-groothoeksensor en 64 MP-telefotocamera voorzien. De telefotocamera biedt driemaal optische zoom, middels een periscoop-module. Dit ligt in lijn met OPPO’s telefotocamera in de Find X6 Pro, die tot 2,8x optische zoom biedt.

OnePlus 12 render
© OnLeaks

Selfies maak je nog met een 32 MP-sensor in de hole-punch-notch vooraan. Verder is nog gekend dat de camerasoftware weer is ontwikkeld in samenwerking met Hasselblad. Dit zorgt meestal voor natuurlijkere, meer kleurechte foto’s en video’s. Daarnaast levert Hasselblad verschillende presets mee die gebruikers kunnen inzetten bij foto- en videografie. Hoe die samenwerking op de OnePlus 12 exact uitpakt, zal mettertijd moeten blijken.

Lancering in december

Mettertijd is in dit geval na december. Geruchtenmaker Max Jambor bracht verleden week naar buiten dat OnePlus in die maand de Chinese lancering van de OnePlus 12 houdt. In Europa zou de lancering pas in februari doorgaan. Prijzen zijn vooralsnog niet gekend.

Het is bovendien goed alle gelekte details met een korrel zout te nemen. Momenteel heeft OnePlus nog geen van de gelekte details bevestigd.

mobieloneplusoneplus 12smartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen