Galaxy S24 Ultra krijgt nieuw type behuizing

Galaxy S24 Ultra
© Unsplash / Thai Nguyen
Samsungs aanstaande vlaggenschip, de Galaxy S24 Ultra, krijgt mogelijk een titanium behuizing. Dat meldt geruchtenmaker Ice Universe.

Ice Universe doet die claim op basis van niet-benoemde bronnen. Mocht de claim juist zijn dan stapt Samsung voor het frame van zijn Galaxy S24 Ultra af van aluminium. Dat materiaal gebruikt Samsung nu in verreweg het grootste deel van zijn toestellen. Waarom Samsung zou willen overstappen op titanium, laat de geruchtenmaker onbenoemd. Geweten is dat titanium aan hetzelfde gewicht van een aluminium frame driemaal zo sterk is.

Zelfs een lichter frame zou dus sterker kunnen zijn dan de bestaande aluminium frames. Of Samsung titanium kiest om de Galaxy S24 Ultra lichter te maken, is echter onzeker. Het is ook mogelijk dat het merk simpelweg een meer luxueuze uitstraling wil bieden. Die uitstraling zou dan mogelijk meer in lijn met de iPhone Pro Max-serie moeten komen te liggen, die een roestvrijstalen frame gebruikt.

S24 Ultra laadt sneller op

Voorlopig blijft het koffiedik kijken achter de mogelijke beweegredenen. Het blijft eveneens gissen naar de oplaadsnelheid van de Galaxy S24 Ultra. Volgens eerste geruchten wil Samsung het toestel upgraden naar 65 watt snelladen, van 45 watt op de Galaxy S23 Ultra. Ongeweten is of die upgrade ook toekomt aan de lager gepositioneerde Galaxy S24 en S24+.

Wel zou vaststaan dat Samsung een nieuwe batterijtechniek gebruikt. De S24 Ultra zou namelijk een gestapelde batterij meekrijgen. Die batterij bestaat uit twee losse cellen die elk instaan voor de helft van de laadsnelheid (en batterijcapaciteit). Deze accutechniek kennen we al van andere fabrikanten, die het al jarenlang op eenzelfde wijze inzetten.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Watch 6 Classic kleuren Samsung lanceert Galaxy Watch 6-serie

Lancering in 2024

Voorlopig neem je bovenstaande informatie best met een korrel zout. Samsung heeft de details zelf nog niet bevestigd. Vermoedelijk laat dit ook nog wel even op zich wachten. Verwacht wordt dat de Galaxy S24-serie, waaronder de Galaxy S24 Ultra, begin 2024 wordt gelanceerd. Samsung bracht de S23-serie op 1 februari uit.

mobielsamsungsamsung galaxy s24smartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen