Samsung lanceert Galaxy Watch 6-serie

Samsung Galaxy Watch 6 Classic kleuren
© Samsung
Samsung heeft woensdag de Galaxy Watch 6 en Galaxy Watch 6 Classic uitgebracht. De horloges zijn vanaf 7 augustus in België verkrijgbaar.

Samsung keert jaarlijks terug met een nieuwe Galaxy Watch-reeks, met ditmaal de Galaxy Watch 6 en Galaxy Watch 6 Classic. Beide horloges zijn volgens Samsung ontworpen om je “dag en nacht te helpen gezondere gewoonten op te bouwen”. Dat licht ook meteen toe waar Samsung met de nieuwe Galaxy Watch-horloges op wil focussen: gezondheidsfuncties. Onderhuids is er tegelijk weinig veranderd. Alle kenmerken van de Galaxy Watch 6-serie zijn hieronder uiteengezet.

1. Gepersonaliseerde begeleiding

Waar Samsung meteen de nadruk op legt is persoonlijke begeleiding. Dit vind je onder meer terug in de Sleep Coaching-functie. De coachingsfunctie stelt je in staat slaapinzichten om te zetten in daden, schrijft Samsung. Het gaat dan om op maat gemaakte instructies, tips en herinneringen. Eenmaal de smartwatches om je pols zitten, kom je vanzelf te weten hoe consistent je slaapt. Daarvoor geeft het horloge ook een Sleep Consistency-score. Persoonlijke slaapberichten moeten alvast helpen sneller in slaap te vallen.

Samsung Galaxy Watch 6 sportfunctie
© Samsung

Het personalisatiethema zet zich voort bij sportactiviteiten. Personalized Heart Rate Zone helpt je te sporten in de ideale hartslagzone. Binnen welke zone jij moet sporten? Dat berekent de functie voor je op basis van prestaties tijdens (voorgaande) sportactiviteiten.

Ideaal is ook dat de smartwatches beschikken over Body Composition. Die functie meet onder meer je vetpercentage, lichaamsvocht en spieren. Met die data kun je doelen stellen voor je toekomstige sportactiviteiten. Door constante metingen kom je te weten of je die doelen ook begint te naderen.

2. Terugkeer van de draairing

Met de Galaxy Watch 5-serie verdween de draairing van de Watch 4 Classic. Dat model werd immers opgevolgd door de Watch 5 Pro. Nu, twee jaar later, keert de draairing terug op de Samsungs Galaxy Watch 6 Classic. Met die draairing kun je gemakkelijk de interface van de smartwatch bedienen. Het horloge beschikt ook over een touchscreen.

3. One UI Watch 5

Samsungs nieuwe Galaxy Watch 6-serie wordt voorzien van Wear OS 4 met de One UI Watch 5-schil. De schil geniet van alle voordelen van Wear OS, incluis de WhatsApp-app, evenals alle extra’s die de Zuid-Koreaanse technologiegigant toe heeft gevoegd. Het gaat dan onder meer om een nieuwe Skin Temperature-API waarmee apps je temperatuur kunnen meten.

4. Hogere piekhelderheid

Nieuw is ook de fors hogere piekhelderheid van de gebruikte AMOLED-panelen. Volgens Samsung haalt de Watch 6-serie een maximale helderheid van 2.000 nits. Ter vergelijking: de Watch 5 Pro – het voorgaande topmodel – bleek steken op 1.000 nits. Hierdoor moet de smartwatch veel beter afleesbaar zijn in direct zonlicht.

5. Verschillende varianten

Samsung biedt zowel de Galaxy Watch 6 als Watch 6 Classic aan in verschillende varianten. Voor het overzicht hebben we alle varianten hieronder op een rij gezet.

  • Watch 6: 40mm en 44mm
  • Watch 6 Classic: 43mm en 47mm

Beide horloges maken steeds gebruik van dezelfde 1,31-inch en 1,47-inch AMOLED-schermen met de hiervoor genoemde specificaties. De Watch 6 Classic heeft steeds een grotere behuizing vanwege zijn draairing.

6. Prijzen en beschikbaarheid

Samsung zegt dat de Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic vanaf 26 juli beschikbaar zijn als pre-order. De horloges zijn vanaf 7 augustus vrij verkrijgbaar in België aan de hieronder genoemde prijzen.

  • Galaxy Watch 6 – 319 euro (40mm) of 349 euro (44mm)
  • Galaxy Watch 6 Classic – 419 euro (43mm) of 449 euro (47mm)

De horloges zijn in de basis voorzien van ondersteuning voor wifi en Bluetooth 5.3. Er zijn ook LTE-versies beschikbaar. Tel daarvoor steeds 50 euro bovenop de genoemde prijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business