Nieuws

Samsung SDI boekt goede cijfers in Q2 2023 dankzij EV-batterijen

Samsung
© iStock / JasonDoiy
Batterijen voor elektrische auto's doen de kwartaalomzet en -winst voor Samsung SDI pieken, voor de vierde keer op rij.

Bij Samsung doen pieken en dalen zich gelijktijdig voor. Samsung Electronics, verantwoordelijk voor de productie van halfgeleiders, maakte afgelopen kwartaal 95% minder winst dan vorig jaar. De tak van het bedrijf die batterijen maakt, Samsung SDI, boekte echter een recordwinst in Q2 2023.

Samsung SDI kan een kwartaalomzet van maar liefst 5,84 biljoen Koreaanse Won (4 miljard euro) laten optekenen. Daarbij hoort een winst van 450 miljard Won (313,8 miljoen euro). Dat is goed voor 23,2% percent meer omzet dan vorig jaar en 4,8% meer winst dan vorig jaar. Samsung SDI doet, met andere woorden, gouden zaken: voor het vierde kwartaal op rij stijgt de omzet boven de 5 biljoen Koreaanse Won uit.

Die goede cijfers vallen makkelijk te verklaren met elektrische auto’s. Het zijn namelijk die batterijen, naast batterijen voor thuisgebruik, die de cijfers zodanig ophogen. De laatste tijd wordt Samsung alsmaar vaker gevraagd om het batterijpakket van premium EV’s te verzorgen, wat dus te zien is in de cijfers. Niet alle batterijen doen het echter even goed: een daling in de verkoop van laptops zorgt ervoor dat Samsung minder laptopbatterijen kan verschepen, al haalt die daling de cijfers duidelijk niet te ver naar beneden.

Bij Samsung zijn ze in ieder geval hoopvol naar de toekomst toe. Het bedrijf ziet in de nabije toekomst nog veel EV’s verkocht worden met zijn batterijen in. Tegelijkertijd wordt ook verwacht dat de markt voor laptops en smartphones binnenkort weer aanzwengelt, waardoor de batterijtak van Samsung ook daar goede zaken kan doen. Die heropleving zou wel pas voor het vierde kwartaal zijn. Tot dan kijkt de Koreaanse technologiefabrikant voornamelijk naar EV’s: onlangs tekende het een contract met Stellantis om in de Verenigde Staten een batterijfabriek uit de grond te stampen.

Uitgelicht artikel Samsung Samsung komt dichter bij nieuwe batterijtechnologie
batterijenbatterijtechnologiebusinessConnected Carsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen