Nieuws

Samsung komt dichter bij nieuwe batterijtechnologie

Samsung verliest chipcontract Qualcomm
Samsung werkt al enkele jaren aan nieuwe batterijtechnologie. Recente rapporten doen uitschijnen dat die dichterbij staat dan gedacht.

Bedrijven kijken al jarenlang naar nieuwe technologieën om batterijen te maken. Vandaag de dag zijn meeste batterijen, of het nu over die in een smartphone, een fiets of elektrische auto gaat, lithium-ion-batterijen. Samsung werkt al een tijd aan zogenaamde ‘solid state’-batterijen, die komaf moeten maken met de Li-ion accu’s die we vandaag kennen.

De meest recente rapporten suggereren dat de ontwikkeling van zo’n nieuwe batterijtechnologie stilaan wil vlotten. Het Koreaanse technologiebedrijf zou dan ook twee bedrijfstakken aangeduid hebben die zullen instaan voor de productie van de batterijen. Het gaat dan om Samsung Electro-Mechanics die zich met het ‘IT-segment’ mogen bezig houden – denk dan aan batterijen voor laptops, smartphones en tablets. Samsung SDI zou zich dan weer bezighouden met batterijen voor elektrische auto’s.

De verdeling heeft te maken met de onderliggende technologie. Batterijen voor mobiele apparaten zullen energie produceren met behulp van oxiden. Batterijen voor EV’s zullen gebruik maken van sulfide-elektrolyten.

Voordelen

Solid state-batterijen zouden in ieder geval wel een verbetering zijn op de Li-ion-accu’s die we vandaag kennen. Zo zullen ze niet alleen meer energie kunnen opslaan, maar zullen ze er ook voor zorgen dat elektrische wagens net dat tikkeltje veiliger worden. Li-ion-batterijen gaan namelijk in vlammen op als ze geperforeerd geraken. Voor het nieuwe type batterijen is dat probleem van de baan: die vliegen niet in de fik.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 Ultra Samsung Galaxy S24 Ultra bevat unieke batterijtechniek

Ook voor smartphones kan de technologie soelaas brengen. Vaak dicteert de accu wanneer het tijd is om een nieuwe smartphone aan te schaffen. Solid state-batterijen zouden niet alleen op een enkele lading meegaan, maar ook een langere levensduur hebben. Het probleem dat veel mensen vandaag hebben, dat de accu van hun telefoon bijzonder snel leegloopt, zou daarmee ook opgelost geraken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business