Nieuws

Samsung Galaxy S24 Ultra bevat unieke batterijtechniek

Samsung Galaxy S24 Ultra
© Samsung
Samsungs Galaxy S24 Ultra krijgt mogelijk batterijtechniek aan boord die ook in elektrische auto's gebruikt wordt. Dit moet de capaciteit flink vergroten.

Hoewel batterijen steeds efficiënter worden en sneller opgeladen kunnen worden, is het Samsung sinds de Galaxy S20 Ultra niet gelukt de batterijcapaciteit te vergroten. Op de Galaxy S23 Ultra vind je dan ook nog altijd een 5.000 mAh batterij – dezelfde capaciteit als in de S20 Ultra. Volgend jaar zou de capaciteit weer toenemen, meldt Koreaanse zakenkrant The Elec. Mogelijk wil Samsung SDI hiervoor technieken uit elektrische auto’s inzetten.

Concreet gaat het om een geavanceerdere techniek om batterijen te assembleren. Daarbij worden lagen in batterijen, specifiek de anodes en kathodes, dichter op elkaar gestapeld. Hierdoor neemt de capaciteit van een batterij toe, terwijl de benodigde ruimte gelijk blijft. Momenteel gebruikt Samsung die techniek al voor batterijen van elektrische voertuigen, maar straks mogelijk ook voor telefoons. In het geval van de Galaxy S24 Ultra moet dit leiden tot een 10 procent grotere capaciteit.

Mocht dit gerucht juist zijn dan neemt de capaciteit mogelijk toe tot 5.500 mAh. Of dit ook komt met hogere oplaadsnelheden, blijft onbekend. Neem het gerucht sowieso met een korrel zout: de Zuid-Koreaanse technologiegigant heeft geen van de details bevestigd. Het duurt bovenal nog ten minste acht maanden vooraleer de Galaxy S24-serie wordt onthuld.

Uitgelicht artikel Samsung Samsung Electronics ziet winst met 96 procent dalen

Terug naar Exynos

Het is niet de eerste keer dat details over de Galaxy S24-serie uitlekken. Eerder raakte nog bekend dat het bedrijf terug wil overstappen naar zijn Exynos-chipsets. Een opvallende beslissing gezien de Koreaanse fabrikant eerder nog een exclusiviteitsdeal tekende met Qualcomm voor zijn Galaxy S-vlaggenschepen. Toch lijkt het erop dat de Exynos 2400 volgend jaar terechtkomt in de Galaxy S24. Of dat ook voor de Europese markt geldt, is niet bekend.

Geruchtenmaker Sam Lover stelde verder dat Samsung op de Galaxy S24 Ultra overstapt naar 144 Hz-schermen, van 120 Hz op de S23 Ultra. Vermoedelijk betekent dit dat de andere S24-toestellen blijven hangen op 120 Hz.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business