Nieuws

Dropbox lanceert nieuwe functies en AI-tools

dropbox
© Dropbox
Dropbox heeft zijn diensten een upgrade gegeven. Zo voegt de cloudprovider artificiële intelligentie toe aan een nieuwe gebruikersinterface.

Tijdens zijn Work in Progress-event in New York deed Dropbox heel wat aankondigingen. Daarbij stond de zogenaamde Dropbox Dash centraal. Dat is een uitgebreide zoekfunctie waarbij artificiële intelligentie connecties zal leggen tussen je apps, opgeslagen bestanden en andere tools, om je zo sneller te helpen. 

Dash is zo ontworpen om efficiënt uit de voeten te kunnen met de sleutelwoorden waarmee je zoekt. Er hoort ook een handige nieuwe feature bij om links op te slaan: Stacks. Dropbox Dash bevindt zich momenteel nog in de bètafase, al is die wel voor iedereen (enkel in het Engels) toegankelijk.

Gebruikersinterface vernieuwd

Daarnaast kreeg de gebruikersomgeving van de webversie van Dropbox een make-over. De eenvoudigere manier van werken krijgt vorm in een nieuw design. Je bestanden organiseren en samenwerken met andere gebruikers zou voortaan soepeler moeten kunnen verlopen. Die nieuwe ervaring vervangt de ondersteuning voor het bewerken van Google-documenten. Die samenwerking eerder dit jaar stopgezet.

In de nieuwe gebruikersomgeving werd de navigatie gestroomlijnd. Via een duidelijk pad kan je snel naar de gewenste locatie navigeren. De nieuwe taakbalk geeft je sneller toegang tot de beschikbare acties. Bovendien kan je bestanden op een nieuwe manier previewen. Het nieuwe ontwerp werd meteen doorgevoerd en wordt in de komende weken geleidelijk aan uitgerold naar alle gebruikers.

Dropbox AI

Naast Dropbox Dash is er ook Dropbox AI. Daarmee kunnen gebruikers een vraag stellen via tekst, in natuurlijke taal. Dat laat hen toe om content samen te vatten of een overzicht te schetsen. Dropbox AI bevindt zich in de alfatestfase en is voorlopig nog beperkt beschikbaar.

© Dropbox

Dropbox Studio

Tot slot voegt de cloudprovider nieuwe videofeatures toe. Dropbox Studio is een centrale plek waar je video’s kan bewerken om er bijvoorbeeld snel storende elementen uit te verwijderen. Zelfs korte montages zijn mogelijk. Je kan ondertiteling toevoegen aan je clips via AI en er is een handige manier om de video’s op sociale media te delen. Net als Dropbox AI is Dropbox Studio nog een experimentele feature die in de alfafase zit. Ook die zou binnenkort beschikbaar worden voor een klein aantal gebruikers.

© Dropbox
dropbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen