Nieuws

Google Workspace-bestanden verdwijnen uit Dropbox

Dropbox
© iStock / sematadesign
Wie zowel Dropbox als de office-toepassingen van Google gebruikt moet opletten. Dropbox wijzigt de integratie van Google Workspace.

Google Workspace omvat een breed scala aan apps, waaronder Google Drive, Docs, Slides en Sheets. Wie die laatste drie toepassingen gebruikt in combinatie met Dropbox moet de komende weken echter wat beter op zijn bestanden letten: Dropbox maakt namelijk in een e-mail bekend dat het de huidige Google Workspace-integratie niet langer zal ondersteunen.

Uniek aan Dropbox was de mogelijkheid om, rechtstreeks vanuit de Dropbox-app of -website, bestanden te bewerken met Docs, Sheets of Slides. Zo werd het mogelijk gemaakt om de Google-toepassingen te gebruiken zonder daarvoor Google Drive te gebruiken.

Wie met de tekstverwerker van Google aan de slag wil, zal binnenkort doorverwezen worden naar de website van Google’s eigen toepassingen. Reden daarvoor is dat het partnership tussen Google en Dropbox, waardoor de integratie mogelijk was, ten einde komt.

Wat met mijn bestanden?

Alle Google Workspace-bestanden, met extensies als .gdoc, .gsheets en .gslides, zullen omgezet worden in links. Die links zullen gebruikers naar de website van Google doorverwijzen.

Dit gebeurt automatisch, met één heel grote kanttekening: je moet er namelijk wel even toestemming voor geven. Gebruikers die door de verandering getroffen worden krijg een mail van ‘no-repy@dropbox.com’ in de mailbox. Nadat je die mail gekregen hebt, heb je dertig dagen de tijd om je bij Dropbox aan te melden. Doe je dit niet, dan zullen alle bestanden omgezet worden naar .docx-, .xlsx- en .pptx-formaten.

Uitgelicht artikel Google Drive Spamfolder moet Google Drive veiliger maken

Je geraakt dus geen bestanden kwijt bij de eventuele overzetten, of je nu vergeet aan te melden of niet. Hoogstens ontbreekt er wat stijlinformatie uit het document na de conversie. Wel kan de verandering het moeilijk maken om je documenten later nog terug te vinden. Neem dus op tijd de gepaste maatregelen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business