Nieuws

Spamfolder moet Google Drive veiliger maken

Google Drive
© Google
Iedereen krijgt er mee te maken, ook al wil niemand dat. Spam is nog steeds een probleem. Nu niet alleen voor mails meer, maar ook voor je cloudopslag.

Niemand heeft graag te maken met spam. Om die reden voegt Google een spamfolder toe aan Google Drive, de cloudopslag die de zoekgigant aanbiedt. In Google Drive zitten al heel wat filters en andere veiligheidsmechanismen die ongewenste bestanden tegenhouden. Echt waterdicht is die aanpak echter niet, waardoor een spammap nodig lijkt te zijn. Dreigen bestanden ten onrechte als spam bestempeld te worden of is het systeem niet zeker? Dan komt het in de spamfolder terecht.

Van daaruit kan je vervolgens zelf kiezen wat je met het gewraakte bestand wil doen. Beslis wel op tijd: na dertig dagen worden bestanden uit de map ‘Spam’ én uit je Google Drive verwijderd. Dat gebeurt automatisch, waardoor je er dus zelf niets voor hoeft te doen. Elke keer er een bestand naar de spamfolder verplaatst wordt, zal Google Drive je dat laten weten. Zo wordt voorkomen dat bestanden verwijderd worden nog voor ze gezien werden.

Google Drive wordt veiliger

Met de nieuwe spamfolder wilt Google je Google Drive net iets veiliger maken. Berichten die door onbekenden en spam-accounts naar je Drive werden geüpload, zullen vanaf nu dus eerst door de extra spamfilter moeten geraken.

Google rolt de spamfolder-update de komende dagen uit naar alle typen apparaten: of je nu Google Drive gebruikt vanuit je browser, vanop een Android- of iOS-app of rechtstreeks vanuit de browser: de nieuwe spamfolder zou je in de komende dagen moeten zien verschijnen.

Uitgelicht artikel Google Drive Google beperkte onaangekondigd opslag in Google Drive, draait beslissing terug

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business