Nieuws

Samsung Galaxy Watch-app weigert dienst na Android-update

Samsung Galaxy Watch 6 Classic kleuren
© Samsung
Samsungs Galaxy Wearable-app zou plots geen verbinding meer kunnen maken met Galaxy Watch-horloges na de uitrol van de beveiligingspatches van januari 2024.

Vooralsnog is onduidelijk waarom Samsungs Galaxy Wearable-app plots niet meer kan verbinden met de Galaxy Watch-horloges op Wear OS. Het gaat dus specifiek om de Galaxy Watch 4-, Watch 5- en Galaxy Watch 6-reeksen die plots niet meer met Samsung- en Google-telefoons willen werken. Er lijkt wel een link te bestaan met de januari-update die Google woensdag heeft uitgebracht voor Pixel-smartphones. Echter, het zijn niet alleen Pixel-gebruikers die de problemen ervaren. Eigenaren van Galaxy-toestellen melden zich eveneens met verbindingsperikelen.

Na de update zou de Galaxy Wearable-app simpelweg crashen, waardoor gebruikers geen toegang hebben tot de gegevens van hun smartwatch en bijvoorbeeld geen nieuwe wijzerplaten kunnen instellen. Toch is het probleem voor veel gebruikers wat ernstiger. Gebruikers melden dat de Galaxy Watch weigert de verbinding met hun Pixel-telefoon vast te houden. Meldingen komen hierdoor bijvoorbeeld niet aan op de smartwatch.

Galaxy Watch-plug-ins

Mogelijk ligt de oorzaak simpelweg bij de diverse Galaxy Watch-plug-ins. Na het installeren van de Wearable-app moet je namelijk nog diverse plug-ins installeren om specifieke wearables op de app aan te sluiten. Voor de Galaxy Watch 6 is er bijvoorbeeld de ‘Galaxy Watch6 Plugin’. Juist die plug-ins zouden er nu toe leiden dat de Galaxy Wearable-app crasht en de verbinding wegvalt.

Enkel de plug-ins voor Wear OS-smartwatches hebben met deze bug te maken. Galaxy Buds-oortjes verbinden nog zonder problemen met de Wearable-app op Android. Het probleem lijkt dan ook bij Samsung te liggen, al is dat nog niet bevestigd. Een update voor de plug-ins zou de problemen dan ineens kunnen verhelpen. Als Samsung de bug niet weet op te lossen, is het de beurt aan Google. Dat laat mogelijk nog iets langer op zich wachten, tot de beveiligingspatches van februari.

Uitgelicht artikel Wear OS 4 smartphone wisselen Wear OS 4 lost belangrijkste pijnpunt smartwatches op

Tijdelijke oplossing

Een tijdelijke oplossing werd gevonden in het verzetten van de datum van je Android-smartphone naar 2023. Het lijkt er dus op dat de bug simpelweg gelinkt is aan de jaarwisseling. Het is echter af te raden om plots de datum van je OS aan te passen; sommige apps zullen dan immers dienst weigeren. Mettertijd zal duidelijk moeten worden waardoor de problemen exact worden veroorzaakt.

Beveiligingmobielsamsungsamsung galaxy watchwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen