Nieuws

Samsung Galaxy S24 krijgt 7 jaar Android-updates

Samsung Galaxy S25 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
Samsung gaat Google achterna met zeven jaar aan Android-updates en beveiligingspatches voor de Galaxy S24-serie.

Vanaf de Galaxy S24-serie evenaart Samsung dus het updatebeleid van Googles Pixel-smartphones. Dit houdt in dat de Galaxy S24, Galaxy S24+ en Galaxy S24 Ultra zeven Android-upgrades en zeven jaar lang beveiligingspatches ontvangen. Kortom: de smartphones blijven tot begin 2031 up-to-date. Voorlopig is dat detail nog niet officieel bevestigd. Daarvoor moeten we simpelweg wachten op de introductie van de Samsung Galaxy S24-serie op woensdag 17 januari, 19:00 uur lokale tijd.

Android Headlines weet verder te melden dat de AI-mogelijkheden op de Galaxy S24-serie gratis zijn tot en met 2025. Of Samsung daarna mogelijk een abonnement wil aanbieden waar de functies mee ontgrendeld kunnen worden, is niet duidelijk. Zulke plannen zouden zich ook in de loop van de tijd verder kunnen ontwikkelen – meer geavanceerde functies zouden zomaar achter een AI-betaalmuur kunnen verdwijnen.

Circle to Search

Bekend is dat de Galaxy S24 onder meer een ‘Live Translate’-optie biedt voor telefoongesprekken, aangedreven door AI. Verder moet AI ervoor zorgen dat de smartphones betere nachtfoto's maken, en dat je gemakkelijker notities maakt in Samsung Notes. Duidelijk is dat Samsung mee instapt in de wereld van AI. Dit is ook te herkennen aan de tagline van Galaxy Unpacked: “Galaxy AI komt eraan”.

Een opvallende functie die naar de Galaxy S24-serie komt is Circle to Search. Hiermee kan je alles op je scherm via Google zoeken door het te omcirkelen, markeren, krabbelen of door erop te tikken. De functie lijkt op Google Lens, waarmee je afbeeldingen kan analyseren op tekst en items. Duidelijk is dat Circle to Search geen afbeeldingen vereist en met de content op je scherm werkt.

Of het simpelweg een nieuwe versie van Google Lens is, is niet duidelijk. Momenteel is het ook niet bekend of de functie naar alle Galaxy S24-modellen komt. Op marketingbeelden toont Samsung de functie namelijk in combinatie met de S Pen.

Lancering op 17 januari

Hoewel Samsung de specificaties nog moet bevestigen, zijn die eerder al grotendeels uitgelekt. Ook de prijzen van Samsungs vlaggenschepen verschenen eerder online. Op 17 januari wordt duidelijk of de geruchtenmakers het ook bij het juiste eind hadden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business