Google introduceert Pixel 8-serie in België
Google ziet AI als het kernwoord van zijn nieuwe Pixel 8-serie. Een serie die wordt aangedreven door de nieuwe Tensor G3-chipset, die in samenwerking met Samsung is ontwikkeld. Volgens Google is de chip geen simpele rebatch van de Tensor G2 – alle interne onderdelen, inclusief de ARM-ontwerpen, zijn geüpdatet. Hierdoor is de chipset in staat veel zwaardere AI-taken uit te voeren. ‘Tot 150x’, zegt de zoekgigant.
Actua Display-schermen
Onderdeel van de nieuwe Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro zijn de zogeheten Actua Display-schermen. Die schermen bieden een verbeterde, meer realistische kleurweergave. Bovendien zijn ze een pak makkelijker af te lezen in de buitenlucht. Voor de reguliere Pixel 8 gaat het om een scherm dat 48 procent meer helderheid biedt. Zo’n claim gaf Google niet voor de Pro-variant. Wel is gekend dat het scherm een piekhelderheid van 2.400 nits haalt.
Goed om te weten ook: het scherm van de Pixel 8 meet 6,2 inch, terwijl de Pixel 8 Pro een 6,7-inch-scherm meekrijgt. Daarmee is de reguliere 8 iets kleiner dan zijn voorganger: de Pixel 7 bevatte een 6,3-inch-paneel. In beide gevallen gaat het om oledschermen.
AI en camera, niet andersom
Bij de schermen komt weinig AI kijken. Daarvoor moet je terecht bij de camera’s van de Pixel 8-serie. Qua hardware gaat het op de Pro om een 50MP-hoofd-, 48MP-groothoek- en 48MP-zoomcamera, die goed is voor vijfmaal optische zoom. Op de reguliere Pixel 8 voorziet Google in dezelfde 50MP-hoofdcamera. Voor de groothoekcamera gaat het wel om een andere sensor, die 12 MP sterk is.
Hardware is één ding, zegt Google altijd over zijn Pixel-serie, en dat maakt het ook ditmaal waar. De gekende Pixel-features als Nightvision maken hun comeback, terwijl True Tone (kleurechte video’s), Audio Magic Eraser (bepaal zelf welke achtergrondaudio je verwijdert), en Best Take (kies de beste gezichtsuitdrukkingen voor een groepsfoto – daarbij kan je dit per persoon selecteren). Op de Pixel 8-serie maakt ook een Pro-modus zijn opwachting, genaamd ‘Pro Control’, met opties voor de ISO-instelling, shutter speed en een high-res output (50 MP).
‘Video boost’
Google claimt dat de grootste camera-upgrade voor Pixels ditmaal te vinden is in de videofunctie, met onder meer dus de eerdergenoemde True Tone, maar ook Video Boost, dat alle beelden door de HDR-pijplijn haalt. Onderdeel van Video Boost is ook Night Sight Video voor verbeterde video’s met ‘veel meer details’ in omstandigheden met weinig licht.
Beschikbaar in oktober
Google’s Pixel 8-serie is vanaf 12 oktober verkrijgbaar in België. Daarmee is het de eerste keer dat de Pixel-reeks in België arriveert. Belgen hebben bij de reguliere Pixel 8 keus uit 128 GB of 256 GB opslag, met adviesprijzen van respectievelijk 799 en 859 euro. De Pixel 8 Pro start bij 1.099 euro voor het model met 128 GB opslag. Ook kunnen klanten kiezen uit 256 GB (1.159 euro) en 512 GB (1.299 euro) opslag.
Qua kleuropties is er keuze uit de volgende opties:
- Grijsgroen, Roze en Obsidiaan (8)
- Baaiblauw, Porselein en Obsidiaan (8 Pro)
Tot slot is het goed om te weten dat alle Pixel 8-varianten gebruikmaken van 100% gerecycled aluminium. In de doosjes van de telefoon zit verder geen plastic verwerkt.
from €781,99