Nieuws

Tesla verlaagt lidmaatschapskosten Supercharger-netwerk

Tesla Supercharger laadpunt variabele tarieven
© Tesla
Tesla heeft de prijs- en lidmaatschapstructuur van het Supercharger-netwerk aangepast. Voortaan kost het maandelijkse abonnement geen 12,99 maar 9,99 euro per maand.

Met het Supercharger-abonnement kun je goedkoper opladen in het Supercharger-netwerk van het Amerikaanse EV-merk Tesla. Dat abonnement kostte je tot voor kort maandelijks 12,99 euro. Tesla verlaagt de prijzen van het abonnement per vandaag naar 9,99 euro per maand. Het is ook mogelijk om direct voor een jaar te betalen; dat kost je 100 euro.

Het nieuwe tarief geldt voor zowel bestaande als nieuwe Supercharger-abonnees. Klanten met een lopend abonnement kunnen desgewenst ook overstappen op het jaarlijkse lidmaatschap. Hiervoor moet je de Tesla-app op je smartphone wel eerst updaten naar versie 4.32.

De gewijzigde tarieven hebben geen impact op de toegankelijkheid van het Supercharger-netwerk, benadrukt de autofabrikant. Laadstations die eerder voor alle EV’s beschikbaar waren, blijven dat ook. Uiteraard geldt voor niet-abonnees wel dat ze een hoger tarief betalen. Voor Tesla-bestuurders verandert er niets. Zij hoeven geen lidmaatschap af te sluiten om van de optimale tarieven te kunnen genieten. Tesla zegt tot slot dat ze de “Supercharger-tarieven regelmatig zal bijwerken” om alle EV-rijders betaalbaar en snel te kunnen opladen.

Gigantische Tesla-update

Tesla-eigenaren krijgen deze week een flinke update voorgeschoteld, meldt het bedrijf op X. De “Spring Release“-update omvat onder meer voertuigbediening op volledig scherm als je geparkeerd staat. Ook komt Tesla met een update voor de Auto Shift-feature voor de Model S en X 2021, die nu automatisch kan schakelen tussen Drive (D) en Reverse (R).

Verder kan je voortaan Audible-audioboeken luisteren in een Tesla, is de Spotify-app verbeterd en kan je de kofferbak automatisch laten openen als je erachter staat op de Model S, X (2021) en de vernieuwde Model 3. Tot slot verbeterde Tesla de mogelijkheid voor regeneratief remmen op hogere snelheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business