Nieuws

Telenet verhoogt prijzen met 3,5% dankzij inflatie

Telenet
© Telenet
Als gevolg van de inflatie verhoogt Telenet de tarieven voor internet, telefonie en tv over bijna de hele lijn.

Bellen, televisie kijken of internetten wordt bij Telenet binnenkort wat duurder. Vanaf 2 juni 2024 verhoogt de Belgische telecomprovider zijn prijzen met 3,5%. Als reden voor de stijging noemt Telenet de inflatie. Die zorgt ervoor dat de loonkosten binnen het bedrijf gestegen zijn, maar maakt ook technologische apparatuur kostbaarder.

Bijna het volledige aanbod

Om die kosten te kunnen blijven dragen, past Telenet de prijzen aan voor bijna het volledige aanbod. Zo stijgt de prijs van ONE for-pakketten en ONEup for-pakketten, waarmee je meteen televisie kan kijken, internetten en bellen. Ook wie enkel voor internet en tv bij Telenet is aangesloten, betaalt binnenkort meer. Op de website van Telenet kan je een tabel vinden waar alle prijswijzigingen worden opgelijst.

Ook voor aparte abonnementen zullen gebruikers meer gaan betalen. De stijging bedraagt hier, zoals overal, 3,5%. Ook het huren van een Digicorder of Digibox wordt duurder, net als de opties Telenet TV iconic en Telenet TV flow bij One(up)-pakketten.

Niet álles wordt duurder

Er zijn enkele zaken die de dans deze keer ontspringen, en die niet duurder zullen worden. Eén van die zaken is het kersverse sociaal internetabonnement. Wie recht heeft op dat sociaal tarief, zal dus niet plots meer moeten betalen. Ook de prijzen van Streamz, Streamz+, Play More, Play Sports, dagpassen voor Play Sports, Be tv en Be tv Sport blijven ongewijzigd. Hetzelfde geldt voor opvragingen uit de TV-Theek.

Verder blijft de prijs volgens verbruik gelijk, net als die voor opties voor vast en mobiel internet. Ook Telenet Essential Internet FIVE en Essential Internet TEN zullen evenveel blijven kosten.

Persoonlijk bericht

Dat kan verwarrend zijn. Ben je niet zeker of de prijsstijging ook op jou van toepassing is? Die zekerheid neemt Telenet binnenkort weg. Klanten die meer moeten betalen, worden daar namelijk van op de hoogte gesteld. Dat zal per e-mail of per brief gebeuren, afhankelijk van hoe jij je facturen ontvangt.

Uitgelicht artikel Jaarverslag 2023 Ombudsdienst telecommunicatie Drie keer zoveel klachten bij ombudsdienst over Telenet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business