Nieuws

Drie keer zoveel klachten bij ombudsdienst over Telenet

Jaarverslag 2023 Ombudsdienst telecommunicatie
© Ombudsdienst Telecommunicatie
De ombudsdienst telecommunicatie publiceerde hun jaarverslag. Het aantal klachten steeg met 65% ten opzichte van 2022.

Het jaar 2023 markeerde een opmerkelijke toename in het aantal klachten dat werd ingediend bij de Ombudsdienst voor telecommunicatie, met een stijging van maar liefst 65% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat melden ze in hun jaarverslag. In totaal ontving de instelling 17.413 schriftelijke verzoeken, en ongeveer 7.000 telefonische. Deze opvallende toename werd vastgesteld in zowel bemiddelingsklachten als aanvragen met betrekking tot misbruik van communicatienetwerken.

Het zijn twee categorieën van klachten die vooral toenemen. Er werden bijna 4.000 klachten ingediend met betrekking tot storingen, defecten en diensten die niet beschikbaar zijn. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast waren er 2.500 klachten over de klantenservice, die voornamelijk langdurige wachttijden en gebrekkige communicatiemiddelen betrokken.

Telenet buist voor klantenservice

De Telenet Group zag een ongeziene toename van klachten: een schrikbarende stijging van 188,62% in vergelijking met het voorgaande jaar. Deze explosieve groei begon in november 2022 en zette zich door doorheen het volledige jaar. Telenet schrijft de problemen toe aan de implementatie van een nieuw IT-platform. Dit resulteerde in langdurige storingen en ongemak voor abonnees. In hetzelfde jaar trok de telecomoperator ook de prijzen op met 6%. Het bedrijf meldt dat de problemen nu grotendeels opgelost zijn, en de klantenservice terug werkt zoals voordien.

Ook de andere telecomoperators zien een stijging in het aantal klachten bij de ombudsman. Op de tweede plaats staat Proximus Group met een stijging van 30,07% ten opzichte van 2022. Orange Belgium staat op plaats 3 van het aantal klachten, met een stijging van 23,96%.

Uitgelicht artikel Blossom laadoplossing Telenet komt met slimme laadoplossingen voor thuis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business