Nieuws

Telenet komt met slimme laadoplossingen voor thuis

Blossom laadoplossing
© Telenet
Telenet zegt het leven te vergemakkelijken met Blossom, een alles-in-één-oplossing voor slimme laadoplossingen. In eerste instantie gaat Blossom slimme laadpalen installeren.

Blossom is de merknaam waaronder Telenet allerlei slimme laadoplossingen gaat aanbieden. De komende tijd richt het zich op het installeren van slimme laadpalen, die het eerst bij bedrijven zal installeren. Op een later moment wil Blossom ook laadpalen gaan installeren bij zelfstandigen en consumenten.

Volledig digitale klantbeleving

Blossom onderscheidt zich naar eigen zeggen met zijn volledig digitale klantbeleving. Dit begint al bij de onboarding, die volledig digitaal verloopt. Werkgevers en werknemers krijgen via het portaal en de app inzicht in de stappen van het onboardingsproces. In dat proces kan de eindgebruiker “alles zelf bepalen”, terwijl Blossom zich opstelt als ervaren gids. Kortom: je mag zelf bepalen wat je wil, maar als je hulp nodig hebt, kan je altijd terugvallen op Blossom.

Open laadstandaarden

Blossom biedt verschillende typen thuisladers aan. Centraal staat dat Blossom inzet op open standaarden, waardoor ook andere gezinsleden probleemloos hun elektrische wagen kunnen opladen. Je behoudt met Blossom bovendien het energiemanagementsysteem als je van laadstation wisselt, want dat staat los van de laadpaal. Via de Blossom-app kan je alle laadsessies bekijken en zelfs je terugbetalingen regelen en inzien. Deze software werd in België ontwikkeld met de Gentse IT-ontwikkelaar Bothrs.

Via de app kan je de laadsessies afstemmen op de energieontwikkeling in huis. Als er veel zon is, kan de laadsessie dan automatisch gestart worden. Neemt de zonne-energie af, dan kan je het opladen weer onderbreken. Blossom overweegt ook om het piekverbruik en de dynamische tarieven van sommige energiecontracten mee te nemen bij het starten van laadsessies.

Uitrol Blossom-laadoplossingen

Voor de installatie van Blossom-laadpalen werkt Telenet samen met Unit-T, die thuisinstallaties en field interventies voor zijn rekening zal nemen. Scoptvision en Optimile dragen verder zorg voor de gespecialiseerde software voor laadpalen, waaronder de slimme aansturing.

Wanneer ook consumenten zich kunnen inschrijven voor een installatie, is nog niet duidelijk. Eerst zal Blossom zich dus richten op bedrijven en hun medewerkers.

Uitgelicht artikel Telenet Telenet en BASE lanceren eSIM voor smartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business