Nieuws

Telenet en BASE lanceren eSIM voor smartphones

Telenet
© Telenet
Je volgende simkaart van Telenet of BASE zal volledig digitaal zijn. De operatoren lanceren vandaag eSIM voor smartphones.

Anno 2024 zijn plastic simkaarten passé, en dat hebben zij bij Telenet en Base ook door. De operatoren lanceren nu de eSIM voor smartphones, waardoor je geen fysiek kaartje meer nodig hebt.

Feitelijk biedt Telenet de eSIM al sinds 2020 aan, maar niet voor alle toestellen. Aanvankelijk was die dienst, “Telenet Number One”, toegespitst op smartwatches. Door een digitale SIM met de horloge te koppelen, werd het mogelijk om mobiele data, belminuten en sms’jes tussen twee toestellen te doelen. De dienst bood als voordeel dat je slechts één abonnement hoefde af te sluiten. Wie een eSIM in zijn smartphone wou, kwam echter van een koude kermis thuis: dat ondersteunden de operatoren niet, tot nu.

Zowel Telenet als Base maken eSIMs nu breed beschikbaar voor smartphones. Het gaat dan om een ingebouwde digitale SIM die geprogrammeerd kan worden door je provider. Ze fungeert dus hetzelfde als de klassieke SIM, maar biedt heel wat voordelen voor gebruikers.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van eSIM is de vlotte beschikbaarheid. Sluit je een nieuw gsm-abonnement af? Vandaag moet je wachten tot er een brief met een fysieke simkaart in de bus valt. eSIM maakt het mogelijk om online een abonnement af te sluiten en enkele ogenblikken later al te bellen: je kan de eSIM namelijk gewoon downloaden en op je telefoon installeren. BASE-klanten hoever daarvoor de My Base-app niet eens te verlaten. Alle stappen om een nieuw mobiel abonnement af te nemen en te activeren zitten meteen in die app ingebouwd.

Daar blijft het natuurlijk niet bij: hoewel sommige telefoons wel 2 simslots bieden, hebben meeste toestellen er slechts één. Het is echter mogelijk om meerdere eSIMs aan één toestel te koppelen. Daardoor kan je, ongeacht het aantal simslots, zowel je werk- als privénummer aan hetzelfde toestel koppelen.

Natuurlijk wordt ook bespaard op plastic en transport, wat de eSIM meteen ecologisch verantwoord maakt.

Beschikbaarheid

De eSIM voor smartphones kan vanaf vandaag aangevraagd worden bij Telenet en BASE. Dat geldt enkel voor residentiële klanten en SOHO-klanten. Telenet Business KMO-klanten en grote bedrijven kunnen de eSIM in de tweede helft van april verwachten.

Een eSIM is bovendien gratis. Je dient, zoals gewoonlijk, wel te betalen voor het abonnement dat eraan vasthangt. De digitale simkaart zelf is echter volledig gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business