Nieuws

Telenet eSIM vanaf 29 januari beschikbaar voor telefoons

Telenet
© Telenet
Telenet stelt zijn elektronische simkaart (eSIM) vanaf 29 januari beschikbaar voor smartphones. De telecomprovider kwam in 2020 al met een eSIM voor wearables.

Telenet is de laatste van de drie grote providers die de eSIM voor smartphones introduceert. Zowel Proximus als Orange kwamen in 2020 met de elektronische simkaart op de proppen. Daaropvolgend beloofde Telenet meermaals de eSIM naar smartphones te introduceren. In 2022 beloofde het dat de eSIM in 2023 zou verschijnen. Van die belofte kwam echter niets terecht. Begin januari kwam Telenet dan eindelijk met de aankondiging dat het nog dit jaar zou gebeuren, zelfs voor eind maart.

Beschikbaar vanaf 29 januari

Die belofte wordt nu ook ingelost. In een aankondigingsbericht op De Netweters schrijft Telenet dat de eSIM vanaf 29 januari beschikbaar is op smartphones. In eerste instantie gaat het dan nog wel om een zogeheten ‘soft launch’. De elektronische simkaarten zijn dan voor alle klanten beschikbaar, ook voor diegenen op Base. Wel komen ze eerst enkel beschikbaar via de Telenet-winkels. Op een later te bepalen moment kunnen klanten de eSIM ook via de online kanalen aanvragen.

Bestellen van een nieuwe eSIM

Voor het bestellen van een nieuwe eSIM kunnen klanten ook terecht bij de Telenet-klantendienst. Let wel, dat geldt alleen voor nieuwe simkaarten: het omwisselen van bestaande fysieke SIM’s kan voorlopig enkel in de winkel.

Voordelen van de eSIM

Met de komst van de elektronische simkaart draagt Telenet alvast bij aan het verduurzamen van de telecomindustrie. Fysieke SIM’s zijn steeds gemaakt van plastic en metalen die soms lastig te recycleren zijn. De komst van de eSIM is een eerste stap in het uitfaseren van de fysieke simkaart en dus het besparen op de materialen en het beperken van de afvalstroom.

Uitgelicht artikel Telenet Telenet krijgt forse boete voor Easy Switch-overtreding

Duurzaamheid is echter niet het enige voordeel van de elektronische SIM. ESIM’s nemen ook gewoon een stuk minder ruimte in beslag in je smartphone. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor de accu en andere componenten. Bovendien is het, zo is de gedachte, een stuk makkelijker om met een eSIM van telefoon te wisselen. In plaats van de fysieke simkaart te verschuiven, hoef je enkel de oude simkaart te deactiveren en een nieuwe eSIM in te stellen op je nieuwe telefoon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business