Nieuws

Telenet brengt de eSIM dit voorjaar naar smartphones

Telenet
© Telenet
Telenet heeft vrijdag bekendgemaakt de eSIM dit voorjaar naar Android-smartphones en iPhones te brengen. Eerder kwam Telenet al met de eSIM voor smartwatches.

Telenet beloofde herhaaldelijk de eSIM naar smartphones te brengen. Zo moest de eSIM vorig jaar al beschikbaar komen. Dit voorjaar moet het er werkelijk van komen, meldt Telenet-woordvoerder Bart Boone tegenover ITdaily. Nog in het eerste kwartaal, dat eind maart afloopt, komt de eSIM beschikbaar voor klanten van Base en Telenet, belooft Boone.

Volgens Boone komt de eSIM beschikbaar voor zowel Android-telefoons als iPhones. Uiteraard moet de smartphone zelf wel eSIMs ondersteunen. Veel high-end Android-telefoons ondersteunen dit wel, maar op budgetmodellen en middenklassers is dat nog niet altijd het geval. Als je een iPhone op zak hebt, is het aannemelijk dat je een eSIM kunt instellen; Apple begon de techniek te gebruiken vanaf de iPhone XS.

eSIM voor smartwatches

Telenet is de laatste grote Belgische provider die de eSIM voor smartphones uitbrengt. Proximus en Orange kwamen in 2020 met ondersteuning voor de digitale simkaarten, ofwel eSIMs. Telenet sprong in datzelfde jaar op de eSIM, hetzij voor een andere productcategorie: smartwatches.

Met die beslissing gaf Telenet toentertijd prioriteit aan apparaten waar geen fysieke simkaart in kan. Dat het daarna nog vier jaar zou duren om eSIMs naar Android- en iOS-smartphones te brengen, is alleszins opvallend te noemen. Waarom het proces zo lang heeft geduurd, laat Telenet in het midden.

Belang van elektronische simkaart

Voor Telenet is de introductie van de eSIM een regelrechte must. Niet alleen omdat klanten graag van eSIM’s gebruik willen kunnen maken, maar vooral omdat fabrikanten van de fysieke simkaart af willen. Apple introduceerde met de iPhone 14-serie bijvoorbeeld de eerste simkaartloze telefoon in de VS. Aldaar is de smartphone dus enkel met elektronische simkaarten te gebruiken. Vermoedelijk duurt het niet lang voordat fabrikanten dit ook in de EU introduceren.

Intussen maakt Android zich op voor de toekomst met de eSIM. Nieuwe software moet het een stuk makkelijker maken om eSIMs over te zetten. Met een specifieke tool zou het zelfs mogelijk zijn om je fysieke SIM om te zetten in een eSIM.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business