Nieuws

Google Pixels kunnen straks eSIMs aanmaken

eSIM naar iSIM
© Unsplash/Brett Jordan
Google werkt aan een conversietool voor fysieke simkaarten. Met die software zouden Google Pixel-telefoons straks zelf eSIMs kunnen aanmaken.

Google werkt al langer aan een diepe integratie van elektronische simkaarten (eSIM) in Android. In augustus werd al bekend dat er gewerkt wordt aan een “eenvoudige eSIM-transfertool“. Met die tool kun je straks je eSIM tussen telefoons overzetten zonder tussenkomst van je provider – met de huidige eSIMs is dat wel steeds een vereiste. Voor wie nog vastzit aan een fysieke simkaart heeft Google eveneens een oplossing in petto, schrijft 9to5Google.

In de code van Android vond de nieuwssite verwijzingen naar een conversietool die je fysieke SIM in een eSIM kan veranderen. Meer specifiek vond het teksten die de status van de transfer aanduiden:

  • SIM omgezet.
  • Kan SIM niet omzetten.
  • Je T-Mobile-simkaart kan niet omgezet worden naar een eSIM. Neem contact op met T-Mobile voor ondersteuning.
  • Er ging iets mis bij het omzetten van jouw eSIM. Neem contact op met T-Mobile om het probleem op te lossen.

Duidelijk is dat deze teksten zijn geschreven voor de Amerikaanse markt. Ze werden dan ook in een bètaversie van Android 14 voor Pixel-telefoons aangetroffen. Onduidelijk is of zo’n functie ooit in de EU aangeboden zou worden. Voor Belgische gebruikers zou de functie niet meteen bruikbaar zijn: er is nog altijd geen zicht op eSIMs van Telenet.

Overstap naar eSIM

Met de software wil Google gebruikers aanmoedigen naar eSIMs over te stappen. Voor Amerikanen is zo’n overstap naar de eSIM ook een stuk logischer. Apple verkoopt in de VS geen iPhones die een fysieke simkaart slikken en Amerikaanse providers willen snel afstappen van de fysieke simkaart.

In Europa is dat niet meteen aan de orde: Orange gaf eerder te kennen pas ergens in 2030 van fysieke simkaarten te willen afstappen. Wel bieden providers klanten steeds vaker standaard de optie voor elektronische simkaarten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business