Nieuws

Telenet stelt eSIM uit naar volgend jaar

Dankzij een eSIM-kaart zal je in de toekomst niet meer van simkaart moeten wisselen wanneer je op een andere provider overstapt.
eSIM vervangt je fysieke simkaart. Het kan al een tijd in België bij de meeste providers. Echter blijft Telenet al geruime tijd achter.

Vandaag ondersteunen bijna alle Belgische providers eSIM, behalve Telenet, die voorziet eSIM alleen nog maar voor smartwatches via Telenet One Number. Eén van de grootste mobiele providers van ons land loopt dus nog altijd achter, het bedrijf zou normaal gezien vorig jaar al eSIM uitgerold moeten hebben maar die deadline werd niet gehaald. DataNews schrijft dat Telenet haar plannen voor de digitale simkaart niet heeft opgeborgen, de ondersteuning zou er in de loop van volgend jaar moeten komen.

Telenet holt achterop

Proximus, Orange, Mobile Vikings, noem maar op, alle providers ondersteunen intussen al geruime tijd de digitale versie van een simkaart. En maar goed ook, eSIM is lang onder de radar gebleven maar sinds de lancering van de iPhone 14 (zonder SIM tray in de VS) weer helemaal trending.

De iPhonebouwer had gelukkig wel door dat de digitale versie van je simkaart nog niet overal in de wereld is doorgedrongen, daarom houdt Apple het voor de 14e generatie nog bij eigen land. Toch kan je verwachten dat de fabrikant volgend jaar verdere stappen zal ondernemen en dan moeten ook Belgische providers klaarstaan.

Heb jij al een smartphone die eSIM ondersteunt?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business