Nieuws

Eindelijk: Telenet maakt eSIM mogelijk voor cellular smartwatches

Apple Watch eSIM Cellular
Telenet heeft een primeur te pakken in België. Met One Number maakt het eSIM mogelijk in de Apple Watch en Samsung Watch LTE.

Vanaf 13 november lanceert Telenet de nieuwe toepassing ‘Telenet One Number’. Met Telenet One Number kan een klant zijn mobiele nummer en de gegevens van zijn smartphone aan zijn eSIM-smartwatch (zoals bv. een Apple Watch) linken. Zo blijft hij verbonden om oproepen, notificaties of berichten te ontvangen, of om muziek te streamen of locaties op te zoeken, ook als hij zijn smartphone niet bij heeft.

Het is voor het eerst in België dat een operator dit “delen” van één mobiel nummer over verschillende slimme apparaten, ondersteunt. Meteen ook de reden voor Apple om hun Apple Watch Cellular uit te brengen op de Belgische markt. Telenet One Number is inbegrepen in de WIGO-, YUGO- en zakelijke KLIK-bundels.

Telenet One Number

De eSIM of ingebouwde simkaart is de opvolger van het klassieke simkaartje. Apple en Samsung lanceren dit najaar voor het eerst op de Belgische markt, smartwatches met een dergelijke eSIM. Door de eSIM kunnen de toestellen zelfstandig connectie maken met het mobiele netwerk. Bij vorige modellen zonder simkaart ging dat via Bluetooth en moest een gebruiker dus ook zijn smartphone steeds in de buurt van zijn watch houden.  

Telenet investeerde als eerste operator in België in nieuwe technologie. Zo kunnen klanten de mobiele data, belminuten en sms’jes van hun mobiele abonnement ‘delen’ met hun smartwatch. Deze nieuwe feature heet “Telenet One Number”. Door het beschikbaar stellen van deze technologie, brengt Apple zijn eSIM smartwatches nu ook uit op de Belgische markt. Deze watches werken momenteel enkel autonoom met Telenet One Number.

Prijzen en beschikbaarheid

Telenet One Number zit vanaf 13 november standaard inbegrepen in de WIGO-, YUGO- en zakelijke KLIK-bundels. Elk mobiel nummer uit de bundel kan aan één eSIM gekoppeld worden. De smartwatch maakt gebruik van de inbegrepen data en belminuten. Telenet One Number kan geactiveerd worden op de Apple Watch Cellular (versies Apple Watch Series 6, Apple Watch SE). Later ook op de Samsung Watch LTE (versies Galaxy Watch 3 en Galaxy Watch Active 2). Eerdere generaties van Apple Watch of Samsung Watch met eSIM zijn ook compatibel.

In wagens

De eSIM-technologie zal de komende jaren naar verwachting verder uitgerold worden op smartphones, wearables en andere slimme toestellen zoals wagens, elektrische fietsen, beveiligingscamera’s, … Telenet bekijkt om in de toekomst Telenet One Number ook op andere toestellen te ondersteunen. Daarnaast is het voorzien dat Telenet- en BASE-klanten in de loop van 2021 ook gebruik kunnen maken van de eSIM in hun smartphone in plaats van het klassieke simkaartje. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business