Nieuws

Google Wallet werkt straks niet meer op oudere Android-telefoons

Google Wallet
© Unsplash/Mika Baumeister
Google Wallet stopt weldra met de ondersteuning van oudere Android-smartphones en Wear OS-smartwatches. Je kan er dan niet meer contactloos mee betalen.

Google zegt dat het nu eenmaal mee moet met de snel veranderende technische specificaties en de daaraan gekoppelde beveiliging. Daarom zal de techreus smartphones en smartwatches niet meer gaan ondersteunen voor Google Wallet, als ze op firmware draaien die ouder is dan Android 9 of Wear OS 2.x. Dat laat de zoekreus weten op zijn geüpdatete supportpagina. Vanaf 10 juni valt de ondersteuning voor oudere apparaten weg. 

Google Wallet beveiligen

Google zegt dus dat de update in zijn toestelondersteuning noodzakelijk is om de transacties die via Google Wallet gebeuren te blijven beveiligen. “Om tap-to-pay-transacties via Wallet veilig te houden, moeten we updates kunnen blijven versturen naar je toestel”, zegt Google. Het gebrek aan beveiligingsupdates voor Android-versies ouder dan Android 9, was de aanzet tot de beslissing.

Je firmwareversie controleren

Heb je zelf een oudere Android-telefoon of smartwatch met Wear OS en wil vraag je je af of de wegvallende ondersteuning ook voor jou gevolgen heeft? Je kan de systeemversie controleren via de Instellingen (het tandwieltje rechtsboven in je schuif of de rechtstreeks in de Instellingen-app). Kies daar ‘Over de telefoon’ om te controleren op welke Android-versie je toestel draait. Onder ‘Systeem’ kan je eventueel ook updaten naar de laatst beschikbare versie van Android voor jouw toestel, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Uitgelicht artikel Google Wallet Veiliger mobiel betalen: Google Wallet scherpt beveiliging aan
Beveiliginggoogle wallet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen