Nieuws

Acer lanceert 3D-camera voor thuisgebruik

Acer 3D Camera
© Acer
3D-beelden zijn indrukwekkend, maar veel materiaal om ze te maken is niet voorhanden. Acer doet daar iets aan met een nieuwe 3D-camera voor thuis.

3D-tv’s waren geen lang leven beschoren. In de periode rond 2010 waren de toestellen even populair, maar een gebrek aan 3D-films en -series zorgde ervoor dat het enthousiasme snel weer gingen liggen. Anno 2024 is 3D opnieuw bezig aan een opmars, maar dan op een volledige andere manier: via VR- en AR-headsets. Acer speelt daarop in, en lanceert een 3D-camera waar je thuis zelf 3D-content mee kan filmen.

Livestreams en videobellen

De bedoeling van die nieuwe SpatialLabs Eyes Stereo Camera, waar je dus 3D-materiaal mee kan opnemen, is om bijvoorbeeld video’s en livestreams voor YouTube te maken. De camera kan ook gekoppeld worden aan videoconferingtools zoals Microsoft Teams, Zoom en Google. Je collega’s zullen in eerste instantie wel een plat scherm zien: om de 3D-beelden te zien, moet versie 3.0 van de Acer SpatialLabs Player aan het draaien zijn. Die software zit wel niet op alle toestellen, maar alleen op SpatialLabs-monitoren en -laptops van Acer zelf.

© Acer

Toch is de 3D-weergave niet alleen weggelegd voor Acer-klanten. Acer zorgde er namelijk voor dat de 3D-beelden ook op andere apparaten werken. Collega’s met een VR- of AR-headset kunnen dus nog steeds naar je ruimtelijke beelden kijken. Ook via 3D-projectoren blijven de ruimtelijke aspecten van de 3D-opname in stand.

Op die manier maakt Acer het voor een heel nieuw publiek mogelijk om 3D-video’s te maken. Dat is niet onbelangrijk: destijds kregen 3D-televisies en projectoren het zo moeilijk omdat er amper films in 3D gemaakt werden. VR-headsets worden bovendien steeds populairder, waardoor er steeds meer vraag is naar 3D-content. Acer is trouwens niet het enige merk dat daarop inspeelt: Apple doet het ook, door Spatial Video te introduceren op de Apple VR-headset. Op de volgende iPhones staat de camera bovendien net iets anders, zodat het mogelijk wordt om 3D-beelden op te nemen.

Uitgelicht artikel Apple iPhone iPhone 16-lek toont vernieuwde camera-opstelling en MagSafe

Beschikbaarheid

De SpatialLabs Eyes Stereo Camera is met afmetingen van 10,16 x 6,6 x 2,29 cm best compact, zodat het makkelijk wordt om het apparaat overal mee naartoe te nemen. Om de camera mee te nemen, zal je wel nog even moeten wachten. Het toestel is te krijgen vanaf het derde kwartaal van 2024, en zou 549 euro kosten.

© Acer
3dacerarontspanningvideovr

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen