Oura’s patenten dreigen Galaxy Ring te hinderen: Samsung zoekt duidelijkheid

Samsung Galaxy Ring
© Samsung
Samsung heeft een Amerikaanse rechter gevraagd om te bepalen of de Galaxy Ring mogelijk inbreuk maakt op de patenten van de Oura: de belangrijkste concurrent van de Galaxy Ring.

Het Finse bedrijf Oura is al jarenlang een van de grootste fabrikanten van slimme ringen. Door de jaren heen heeft het bedrijf een aanzienlijk patentenportfolio opgebouwd. Oura gebruikt die patenten regelmatig om concurrenten aan te klagen. Vrijwel alle merken die een slimme ring op de markt brengen, worden door Oura gedagvaard. Samsung wil nu op voorhand zekerheid krijgen dat zijn slimme ring, de Galaxy Ring, geen inbreuk maakt op Oura’s patenten.

Daarom heeft Samsung een verzoek ingediend bij de federale rechtbank in Californië, VS. Het is aan die rechtbank om te bepalen of er sprake is van zo’n IP-inbreuk. De angst voor rechtszaken en de gevolgen daarvan is voor de Zuid-Koreaanse fabrikant evident. Het bedrijf noemt de potentiële rechtszaken “een dreigend risico voor Samsung en de verkoop van zijn Galaxy Ring-product”.

Vandaar dat Samsung definitief uitsluitsel zoekt. De rechtbank is gevraagd om te verklaren of de Galaxy Ring direct of indirect inbreuk maakt op de patenten. Het is onduidelijk wat het merk wil doen als er sprake blijkt te zijn van inbreuk op het intellectuele eigendom.

Patent op batterij in ring

De kans dat de Galaxy Ring één of meer Oura-patenten schendt, is groot. Samsung beweert dat de patenten betrekking hebben op functies die op “vrijwel elke slimme ring” te vinden zijn. Dit blijkt ook uit eerdere rechtszaken van Oura. Die hielden verband met een score die de software genereert op basis van de gegevens van de gezondheidssensoren, evenals het gebruik van “batterijen, elektronica en sensoren in een ring”.

Opmerkelijk is dat het Finse bedrijf in sommige gevallen zelfs fabrikanten aanklaagt voordat ze hun slimme ringen op de markt brengen. Samsung werd eerder dit jaar ook al gewaarschuwd door Oura. CEO Tom Hale benadrukte dat Oura een sterk portfolio aan intellectueel eigendom bezit. Of ze ook daadwerkelijk de Koreaanse fabrikant willen aanklagen, is niet duidelijk. Toch zoekt Samsung nu juridisch advies voordat ze hun eerste ring in de VS uitbrengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business