Nieuws

Samsung toont Galaxy Ring “met lange batterijduur” tijdens MWC

Samsung Galaxy Ring
© Samsung
Samsung komt binnenkort met een nieuw gezondheidsapparaat: de Galaxy Ring. Tijdens MWC toont het merk voor het eerst de mogelijkheden.

Tijdens het Mobile World Congress laten fabrikanten van mobiele toestellen elk jaar zien wat ze in petto hebben. Daarbij gaat het niet enkel meer om smartphones en laptops, maar komen intussen ook gezondheidsapparaten zoals Samsungs nieuwe Galaxy Ring aan bod.

Dat er een Samsung Galaxy Ring zit aan te komen, weten we sinds eind vorige maand. Samsung bracht tijdens het Galaxy S24-lanceringsevenement naar buiten dat het aan zo’n slim apparaat werkte. Nu, een maand later, deelt het meer informatie over wat de slimme ring exact te bieden heeft. Het merk heeft ook meteen een aantal afbeeldingen om te laten zien.

© Samsung

De Samsung Galaxy Ring zal er uitzien als een traditionele ring in grijs metaal met een glanzende afwerking. Aan de buitenkant valt er voor de rest niet veel aan het apparaat te zien. Alle sensoren en vernuftigheden zitten namelijk aan de binnenkant van de ring. Welke sensoren er precies in de ring zitten, wou het Zuid-Koreaanse merk nog niet kwijt. Wel werd kort aandacht besteed aan welke functies er allemaal in de Galaxy Ring zullen zitten.

Slaap en vitaliteit

Samsung haalt bijvoorbeeld al aan dat de ring geschikt is om je slaap te analyseren. Je houdt de ring dan ’s nachts aan, terwijl de Ring allerlei metingen maakt. Volgens Samsung zal het apparaat je hartslag volgen en analyseren hoeveel je beweegt in bed. Daarnaast zal het ook meten hoelang het precies duurt vooraleer je en slaap valt. Deze metingen moeten gebruikers helpen om hun slaap beter te organiseren.

Bovendien zullen die slaapmetingen ook invloed hebben op wat ze bij Samsung een ‘vitaliteitsscore’ noemen. Dit cijfer moet aangeven hoe wakker je fysiek én mentaal ongeveer bent. De ring zal je daarnaast ook helpen om bepaalde gezondheidsdoelen te behalen, zoals lang genoeg slapen of sporten.

Vrouwen zullen bovendien hun menstruatiecyclus kunnen tracken met de ring. Daarvoor werkt het Zuid-Koreaanse merk samen met Natural Cycles, een vruchtbaarheidsapp die beschikbaar is voor iOS en Android.

Batterijduur

Over de specificaties van de Galaxy Ring zelf is Samsung korter. Het enige dat ze al kwijt wilden over het apparaat, heeft te maken met de batterijduur. Volgens Samsung zal die “lang” zijn, al specifieert het niet wat die bepaling precies wil zeggen. Vice President van Samsung Dr. Hon Pak zegt dat hij “geen exacte hoeveelheid dagen kan geven”, maar stipt aan dat er bepaalde verwachtingen heersen. De VP spreekt over “meer dan slechts een aantal dagen”, maar stelt het niet preciezer.

Ring of horloge?

Op de vraag hoe de Galaxy Ring samenwerkt met Samsung slimme horloges antwoordt het merk eveneens vrij kort. Dat de twee apparaten zullen samenwerken staat daardoor reeds buiten kijf. Volgens Samsung zullen gebruikers ervoor kunnen kiezen om beide apparaten te dragen, maar kunnen ze ook wisselen tussen ring en horloge. Volgens Samsung moet dat een bijzondere soepele ervaring worden.

Prijs en beschikbaarheid

Waar Samsung nog niets over zei: de prijs en lanceringsdatum van de slimme ring. Daar hebben we dus voorlopig het raden naar. Het ziet ernaar uit dat de ring hoe dan ook niet in de eerste jaarhelft gelanceerd wordt. Het is dus wachten tot de tweede helft van 2024 en mogelijks zelfs begin 2025. Over de prijs, die momenteel ongekend is, valt ook dan pas meer te zeggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business