Nieuws

Samsung Galaxy Ring zou maar in 2024 of 2025 kunnen verschijnen

© iStock / webphotographer
Je gezondheid monitoren met technologie: nu gebeurt het nog vaak met een smartwatch, maar binnenkort doen we het misschien met een ring.

Draagbare of wearable technologie wordt de laatste jaren alleen maar populairder. Dat valt ook te zien in het aanbod van merken als Apple – met de Apple Watches – en Samsung, die tijdens het Unpacked-evenement zijn nieuwe Watch 6-serie voorstelde. De Zuid-Koreaanse technologiefabrikant zou ook aan een nieuw draagbaar product werken: de Galaxy Ring.

Samsung is niet de eerste fabrikant die een slimme ring produceert. Momenteel zijn er al ringen te krijgen van een merk als Oura. Echt populair is de productcategorie wel nog niet, maar daar brengt Samsung misschien verandering in. Althans: dat kan het doen, als het merk beslist om de ring ook daadwerkelijk in productie te nemen.

The Elec bericht dat die beslissing volgende maand genomen wordt. Samsung zal dan bekijken of de Galaxy Ring in grote getale geproduceerd wordt. Pas nadat die beslissing genomen wordt, zal de Zuid-Koreaanse fabrikant het product beginnen ontwikkelen. Daardoor loopt de tijdlijn voor de Galaxy Ring wel flink uit: ten vroegste in 2024 zou het product op de markt komen.

Medische goedkeuring

Eventueel zou de Galaxy Ring zelfs pas in 2025 verschijnen. De ontwikkeling van een slimme ring zou volgens de The Elec zo’n zeven tot acht maanden in beslag nemen. Daarin breng je echter geen slimme ring op de markt. Volgens de zakenkrant duurt het daaarna nog eens 10 tot 12 maanden om medische goedkeuring te krijgen. Alleen dan mag het product in de markt gezet worden als een gezondheidsartikel.

Die laatste stap is optioneel – Samsung zou het apparaat dus alsnog in 2024 in de winkels kunnen krijgen. Alleen is het apparaat dan, strikt genomen, niet geschikt voor medische toepassingen. Net die goedkeuring kan wel belangrijk zijn om vertrouwen te wekken naar het apparaat toe.

Die tijdlijn is echter wel voorwaardelijk: eerst moet Samsung nog beslissen of het product überhaupt op de markt komt.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Watch 6 Classic kleuren Samsung lanceert Galaxy Watch 6-serie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business