Nieuws

Google maakt Gemini wegwijs in Spotify

Spotify logo
© Unsplash / Alexander Shatov
Gemini zal je muziek niet alleen kunnen afspelen vanaf YouTube Music, maar zal binnenkort ook met Spotify overweg kunnen.

Dat Google de Gemini-chatbot uitgebreid in de kijker wil zitten, dat is inmiddels duidelijk. Het bedrijf zet Gemini overal waar dat kan aan het werk. Google komt daarvoor met zogenaamde ‘extensies’, die functies aan het AI-systeem toevoegen. Voor YouTube Music, de muziekstreamingdienst van Google, is die ondersteuning al onderweg. Nu blijkt dat het bedrijf ook werkt aan ondersteuning voor Spotify, nochtans een belangrijke concurrent voor YouTube Music.

Verwijzingen in broncode

Dat blijkt uit de broncode voor de Google-app, waar de updates voor Gemini vandaan komen. Android Authority ziet in die broncode plots niet alleen meer verwijzingen naar YouTube, maar ziet ook verwijzingen naar Spotify. Op het eerste gezicht liggen de functies voor de YouTube Music-extensie en die van een Spotify-extensie niet ver uit elkaar: in beide gevallen zal je muziek kunnen opzoeken en zal je het afspelen kunnen controleren. Met andere woorden: je zal het AI-systeem kunnen vragen om te skippen naar het volgende nummer, of om een bepaald album of nummer op te zetten.

Google is al een tijdje bezig met de brede uitrol van Gemini. De bedoeling is dat het AI-systeem overal opduikt. Zo stopte Google het AI-systeem al in de Berichten-app op Android-telefoons, maar verwerkt het de AI-tool ook in de kantoortoepassingen. Dat het bedrijf nu niet alleen naar de eigen diensten kijkt is ergens verrassend, maar valt wel te verklaren. In het werelwijde muziekstreaminglandschap is YouTube Music namelijk een relatief kleine speler. Spotify is zonder twijfel de grootste muziekstreamingdienst. Door Gemini aan die concurrerende muziekstreamingdienst te koppelen, hoopt Google vooral meer gebruikers aan te trekken voor het AI-systeem.

De Spotify-extensie voor Gemini is nog niet beschikbaar, maar er wordt op dit moment wel aan gebouwd. Google kondigde de functie nog niet officieel aan, maar de kans is groot dat de extensie over enkele maanden tot weken beschikbaar is.

geminigoogleontspanningspotifystreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen