Gemini kan straks muziek op YouTube Music afspelen

Gemini
© Google
Google werkt aan een integratie van YouTube Music in Gemini. De bedoeling is dat Gemini in de catalogus van de streamingsdienst kan rondspeuren.

De Gemini-chatbot biedt momenteel al diverse integraties. Zo kunnen gebruikers sinds kort via Gemini routes plannen in Google Maps. Ook kan de AI-chatbot video’s tevoorschijn toveren uit YouTube. Binnenkort kunnen gebruikers een extra plug-in activeren voor YouTube Music. Daarmee kan de AI-chatbot zoekopdrachten uitvoeren in de muziekstreamingsdienst. Volgens Android Authority is de plug-in al aanwezig in de meest recente Google-app voor Android, versie 15.17.28.29.

Wie de Google-app opent, ziet daar overigens nog niets van. In eerste plaats omdat de Gemini-functie in de Google-app nog niet beschikbaar is in België en Nederland. Maar ook als je niet in de EU woont, is de plug-in nog niet geactiveerd. De site wist de functie al wel handmatig te activeren.

Met de plug-in geactiveerd kan Gemini nummers zoeken, je nieuwe muziek laten ontdekken en muziek voorstellen die past bij je stemming. De AI-chatbot zoekt dan een bijpassende radio op YouTube Music. Daarvoor krijgt Gemini ook toegang tot je YouTube Music-account, inclusief de afspeellijsten en je muziekvoorkeuren. Die gegevens kan de AI vervolgens ook delen met de andere plug-ins die zijn geactiveerd. Specifiek wordt die data binnen het gesprek gedeeld, zodat de andere plug-ins hun antwoorden hierop kunnen afstemmen.

Gemini Media Provider

De plug-in voor YouTube Music verschilt wel van de Media Provider-functie in Gemini. Daarmee kan je instellen in welke muziekstreamingdienst Gemini muziek moet afspelen. Met de Music-integratie krijg je daarentegen extra informatie die is samengesteld door Googles AI-systeem.

Wanneer Google de plug-in voor YouTube Music officieel uitbrengt, is niet duidelijk. Gezien de staat van de functie, zou dat echter niet lang meer mogen duren. Zoals gezegd hebben we daar nog niet veel aan in België en Nederland. Google biedt Gemini hier namelijk nog niet aan op smartphones. Mogelijk komt daar verandering in tijdens de I/O-ontwikkelaarsconferentie op 14 mei. Op die datum zal het bedrijf ook zijn volgende AI-toestel onthullen, de Pixel 8a.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business