Nieuws

Gemini kan nu automatisch Google Maps-navigatie starten

Google Maps
© Unsplash
Gemini op Android kan voortaan automatisch Google Maps opstarten als je de AI-chatbot vraagt om ergens naartoe te navigeren.

Eerder moest Gemini voor zulke relatief eenvoudige taken nog doorverwijzen naar de Assistent. Dat is echter voortaan verleden tijd, meldt Google in de updatenotities van de Gemini-app op Android – een app die overigens niet in Europa beschikbaar is. Commando’s als “Navigeer naar Antwerpen” of “Breng me naar Antwerpen” activeren voortaan de Google Maps-integratie.

Gemini geeft niet alleen route-informatie via Maps, maar kan ook direct de navigatie starten. Zo hoef je enkel nog te focussen op het afleggen van de route, wel zo handig. De integratie van Google Maps is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Gemini-chatbot. Hoe slim de AI-chatbot ook is, de beschikbaarheid van sommige functies is nog enigszins beperkt. Muziek bedienen met Gemini is op het moment van schrijven bijvoorbeeld niet mogelijk. Google zegt hier wel aan te werken, maar laat nog in het midden hoelang dit gaat duren.

Afspraken via Gemini

Met de laatste update van de Gemini-app introduceert Google ook de mogelijkheid om afspraken in te plannen of herinneringen in te stellen in je Workspace-agenda. Hiervoor moet je wel de Workspace-extensie hebben ingeschakeld voor Gemini. Bovendien moet de Gemini-chatbot aan een Workspace-account zijn gekoppeld.

Voor spraakcommando’s introduceert Google verder “automatisch verzenden”. Hierdoor worden spraakcommando’s automatisch verwerkt. Voordien moesten gebruikers steeds op de “Verstuur”-knop drukken om spraakcommando’s naar Gemini te versturen.

Gemini voor hoofdtelefoons

Bekend is dat de Gemini-chatbot straks ook naar hoofdtelefoons komt. Aanwijzingen daarvoor doken in februari op in de Google-app. Dit zou betekenen dat generatieve AI straks ook toegankelijk is via draadloze hoofdtelefoons.

Voor het zover is, moet Gemini wel kunnen omgaan met muziek- en volumebediening. Toch is de kans groot dat dit niet al te lang meer duurt. Gebruikers kunnen er dan overigens nog wel voor kiezen om bij Assistant te blijven, zelfs al is Gemini beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business