Nieuws

AI-chatbot Gemini komt straks naar hoofdtelefoons

Gemini
© Google
Google is van plan zijn AI-chatbot Gemini naar Google Assistant-hoofdtelefoons te brengen. Google zou die functie toevoegen in zijn Gemini-app voor smartphones.

Bard is sinds vorige week verleden tijd. Google verving de naam door Gemini, de naam van zijn LLM’s en nu dus ook zijn AI-chatbot. De naam Google Assistant staat ook te verdwijnen. Hoewel Google die naam nog aanhoudt voor onder meer slimme televisies, -speakers en zijn automotive producten, stapt het met Android en iOS over op een Gemini-assistent. Dit komt in de vorm van een Gemini-app op de genoemde besturingssystemen. Weldra werkt die app samen met je Assistant-hoofdtelefoons, zo meldt 9to5Google.

De publicatie zegt daartoe aanwijzingen te hebben gevonden in de Google-app voor Android, versie 15.6. In de code staat te lezen: “Gemini mobiele app werkt aan uitbreiding van beschikbaarheid om het toegankelijk te maken op je koptelefoon.” Kortom: Gemini werkt straks samen met je draadloze hoofdtelefoons. Het gaat daarbij specifiek om hoofdtelefoons die nu al werken met de Assistent, en straks dus werken met de Gemini-chatbot.

Uitgelicht artikel Bard met Gemini Pro Google lanceert Bard met Gemini Pro in België

Generative AI op hoofdtelefoons

Momenteel wordt de Gemini-ondersteuning voor hoofdtelefoons nog volop getest. Wat de Gemini-assistent exact te bieden heeft ten opzichte van Googles ‘OG Assistant’, zal de tijd moeten uitwijzen. Vermoedelijk gaat het om diverse generative AI-functies, waar de chatbot om bekendstaat. Mogelijk kan de chatbot bijvoorbeeld helpen bij het kiezen van een passende Spotify-afspeellijst, of kan hij je meest prangende vragen over het leven meteen beantwoorden.

Het blijft vooralsnog afwachten wanneer Google de Gemini-chatbot naar hoofdtelefoons brengt. De AI-chatbot komt net als op je smartphone met enige beperkingen. Als de servers te druk zijn, krijg je een errorbericht te zien. Je moet de vraag dan op een later moment herhalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business